1 Απρ 2008

(Α)διάφορα

Αν δεν είναι πρωταπριλιάτικο, είναι σίγουρα ενδιαφέρον. Τα ταχυδρομεία Δανίας και Σουηδίας ενοποιούνται. Δεν ξέρω αν οι χώρες έχουν συμβατούς μεταξύ τους ταχυδρομικούς κώδικες, πάντως το πείραμα είναι σίγουρα ενδιαφέρον. Αν ολόκληρη Αμερική (εννοώ τις ΗΠΑ) μπορεί να ζήσει με πενταψήφιο Τ.Κ. (συν βέβαια τα πρόσθετα 4 ψηφία που εξειδικεύουν τη διεύθυνση), σίγουρα υπάρχει περιθώριο για να μειωθεί η ευρωπαϊκή πανσπερμία.

Ακόμη κι αν μείνουμε στα ανεξάρτητα εθνικά συστήματα, θα υπήρχε περιθώριο ίσως για να μειώναμε τα ψηφία των ελληνικών κωδικών. Και, κάποια στιγμή, να προχωρούσαμε στην αντιστοιχία νομών και αριθμών. Διάβασα όμως ότι σύντομα ο ορισμός της λέξης νομός μπορεί να αλλάξει: υποτίθεται ότι συζητούνται αναδιατάξεις και ότι αναβιώνουν οι παλιές "Επαρχίες" (για όποιον τις θυμάται από το μάθημα γεωγραφίας) ώστε να αποτελέσουν τα όρια των ακόμη πιο διευρυμένων μετα-Καποδιστριακών Δήμων.

Sorry, αλλά θεωρώ ότι κανείς δεν ασχολείται σοβαρά. Δεν είναι δυνατόν, για παράδειγμα, να εξακολουθούμε να βλέπουμε τα Ιόνια Νησιά σαν μία αδιάσπαστη διοικητική ενότητα, μόνο και μόνο για πολιτιστικούς λόγους, βάζοντας στο ίδιο τσουβάλι μια Κέρκυρα που γειτονεύει με την Ήπειρο και τις Κεφαλλονιά-Ζάκυνθο που αγκυρώνονται στην Αχαιοήλιδα. Επίσης, είναι πέρα από κάθε αυτοδιοικητική λογική το αέναο τράβηγμα της διαχωριστικής γραμμής στο Πόρτο-Λάγος, αφήνοντας την Ξάνθη από τη μια μεριά και τη Ροδόπη από την άλλη, μη τυχόν και το 2250 μ.Χ. προκύψει Πομάκος Νομάρχης.

Α ναι, παρασύρθηκα πάλι και ομιλώ αντεθνικώς. Θα κλείσω λοιπόν με τη σβάστικα που κοτσάρισε ο Ατανάς Μπότεφ στην ελληνική σημαία. Κακόγουστο το βρίσκω, τόσο το εγχείρημα όσο και τις δηλώσεις που του αποδόθηκαν (δεν είναι λέει ο αγκυλωτός σταυρός αλλά ένα παλιό σύμβολο του ήλιου και της ζωής κ.λπ.). Εντάξει, Θανασάκο, καταλάβαμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: