11 Ιαν 2008

Μήπως είστε Έλληνας και δεν το ξέρετε;

Ιδού η συνέχεια της επιτυχημένης σειράς άρθρων που εμφανίστηκε παλαιότερα στο www.laspi.gr. Ανακαλύπτουμε συμπατριώτες μας που δεν γνωρίζουν καν ότι είναι - τι τιμή! - Έλληνες.

ΜΕΡΟΣ ΙΙΙ: Αντώνης Κιντής (Anthony Kiedis), frontman των Red Hot Chili Peppers

Ξεχάστε τους "mythbusters" που σας απογοητεύουν ότι δήθεν ο πατέρας του Kiedis ήταν λιθουανός. Ακούστε, αντίθετα, αυτό που θα χαϊδέψει τ' αυτιά σας.

Το πραγματικό όνομα της οικογένειας είναι Κιντής. Το επώνυμο αυτό είναι συνηθισμένο στην Πελοπόννησο. Το σόι κατάγεται από τα Λαγκάδια αλλά έχει σκορπίσει και σε άλλα μέρη της Αρκαδίας καθώς και στην Ηλεία και Μεσσηνία - και φυσικά και στην πρωτεύουσα. Επιφανή μέλη των Κιντήδων έχουν διακριθεί στη δημόσια ζωή, καθώς περιλαμβάνουν έναν καθηγητή οικονομολόγο, έναν προοδευτικό δήμαρχο της ανατολικής Αθήνας και μια δημοσιογράφο.

Ο πατέρας του Αντώνη, Νίκος, ήταν από το παρακλάδι της Καλαμάτας. Ο παππούς Αντώνης κράτησε χαμηλό προφίλ στον Εμφύλιο (παρά τις αριστερές καταβολές της οικογένειας) και μεταπολεμικά άνοιξε "δουλειές με φούντες" με την Αμερική, στη μορφή εισαγωγών-εξαγωγών. Ο Νίκος, στα πλαίσια αυτής της επαγγελματικής απασχόλησης, ταξίδεψε συχνά στο Αμέρικα, μέχρι που "έμπλεξε" ερωτικά με μία Απάτσι και ξέμεινε.

Κάπως έτσι προέκυψε και το παιδί-θαύμα Αντώνης, που αργότερα απαρνήθηκε τις ελληνικές ρίζες του και πέρασε στο άλλο άκρο: αρνείται να φέρει το δημοφιλές συγκρότημα για συναυλία στην Ελλάδα. Δεν πειράζει όμως. Όπως θα λέγαμε και στα ελληνοαμερικάνικα, back has the pear the tail, ήτοι πίσω έχει η αχλάδα την ουρά. Θυμόμαστε πολύ καλά ότι εν έτει 1984 ο Τζωρτζ Μάικλ έλεγε ότι "δεν θεωρεί τον εαυτό του Έλληνα" διότι "εσείς οι Έλληνες έχετε πολύ κακό όνομα". Τώρα, στη φάση της παρακμής του, ήρθε παρακαλώντας για συναυλία στην Ελλάδα, και επί σκηνής θυμήθηκε την καταγωγή του. Αγαπητέ Αντώνη, να θυμάσαι πάντα ότι καιρός φέρνει τα cabbages, καιρός τα παρα-birds...

Δεν υπάρχουν σχόλια: