18 Μαρ 2015

Καλαμάτα και πέναλτι

Ένας φίλος καλαματιανός μου είχε πει παλιά μια απίστευτη ιστορία. Πρέπει να είναι αυτή που αναφέρει το περυσινό άρθρο της "Ελευθεροτυπίας" που θα δείτε παρακάτω. Αντιγράφω τη σχετική αφήγηση του παλιού άσσου Σπεντζόπουλου.

"Δεν θα ξεχάσω ένα παιχνίδι της Καλαμάτας με τον Ολυμπιακό τον Μάιο του '73. Το σκορ ήταν στο 1-1 και σε μία επίθεση της ομάδας μου σκόραρα, αλλά η μπάλα χτύπησε στο σίδερο που στήριζε τα δίκτυα και επέστρεψε στη μικρή περιοχή. Ο διαιτητής Μίχας αντί να δείξει σέντρα για το γκολ, έκανε νόημα να συνεχίσουμε να παίζουμε μπάλα. Στην αντεπίθεση γίνεται μία σέντρα και ο συμπαίκτης μου Δημήτρης Καλλιγέρης έπιασε την μπάλα με τα χέρια. Ηταν πέναλτι, με το οποίο μας νίκησε ο Ολυμπιακός."

Πρέπει να είναι η ίδια ιστορία, την οποία μάλιστα ο φίλος μου έχει αφηγηθεί "φουσκωμένη", τύπου "ο παίκτης της Μαύρης Θύελλας πήρε τη μπάλα με τα χέρια και την πήγε ο ίδιος στο σημείο του πέναλτι, και μετά δεν τον ξαναείδε κανείς".

Αυτά θυμήθηκα, βλέποντας το μη-πέναλτι που δόθηκε (σαν ειρωνική ανταπόδοση της ιστορίας, 42 χρόνια μετά;) στην Καλαμάτα τις προάλλες εναντίον μιας Αχαϊκής. (Όχι της Παν-αχαϊκής, όπου επίσης έπαιξε ο Σπεντζόπουλος, αλλά κοντά είμαστε.)

Πηγή: http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=422548

Το βίντεο με το πέναλτι στο Καλαμάτα-Αχαϊκή, εδώ, με την "καλτ" περιγραφή Γεωργούντζου: https://www.youtube.com/watch?v=IZ3j6Rvhpuw

"Ρίχτο έξω Δημητριάδη" προτρέπει ο σπήκερ τον παίκτη της Καλαμάτας. "Δεν θέλει μαϊμού πέναλτυ" η Καλαμάτα, διότι αντιβαίνει στην ιστορία της. Μόνο τα παραχωρεί, θα έλεγε κάποιος κακός. Αλλά τότε είχαμε χούντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: