17 Νοε 2012

Πάχυνες, Αγγέλω μου!

Παρόλο που η κυβέρνησή μας δείχνει καλή διαγωγή και συνεχίζει με συνέπεια στο δρόμο της λιτότητας, ελπίζοντας σε χρηματοδότηση (και ανάπτυξη, μας λέει, αλλά δεν παίρνουμε όρκο), οι δανειστές είναι αποφασισμένοι να μας "σιγοψήσουν". Τώρα που το ορόσημο των αμερικάνικων εκλογών πέρασε, οι σημαντικές αποφάσεις ίσως αναβληθούν για μετά τις γερμανικές (Σεπτέμβριος 2013)! Έτσι τουλάχιστον ερμηνεύτηκε η πρόσφατη ρήση της κυρίας Λαγκάρντ:

"Μέχρι να τραγουδήσει η χοντρή, δεν έχουμε τελειώσει".

Το γνωμικό αναφέρεται στην όπερα και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην Αμερική (πατέρας του θεωρείται ένας σπορτκάστερ). Εγώ ομολογώ ότι το πρωτοάκουσα από τον ελληνοαμερικανό μπασκετμπολίστα και μετέπειτα προπονητή Στηβ Γιατζόγλου (το έλεγε χαριτωμένα).

Ελληνικές ιστοσελίδες αλλά και το κρατικό κανάλι ερμήνευσαν με τον ίδιο τρόπο τα λόγια της Λαγκάρντ: Εννοεί τη Μέρκελ, συμπέραναν χωρίς δισταγμό. Η αγαπητή καγκελάριος είναι γεματούλα, βεβαίως, stocky (κάτι σαν το Μαραντόνα του '86, τηρουμένων των αναλογιών), αλλά χοντρή δεν θα την έλεγα.

Προσωπικά πιστεύω ότι η κομψή επικεφαλής του ΔΝΤ, ναι μεν άφησε σκοπίμως να εννοηθεί ότι ανταγωνίζεται τη σημερινή σιδηρά κυρία της Ευρώπης (φιλοδοξώντας να πάρει εκείνη αυτό τον τίτλο στο μέλλον), ωστόσο κατά βάθος νοιάζεται για μας, όπως απέδειξε με τις προσπάθειές της να μας δώσει τη λίστα (άλλο αν εμείς τη "φτύσαμε") - και γι' αυτό μας έστειλε ένα διακριτικό μεν, ξεκάθαρο δε (για όσους καταλαβαίνουν) μήνυμα:

Η λύση θα δοθεί το αργότερο μέχρι τον Μάιο του 2013. Γι' αυτό και η σιγουριά, ότι επιτέλους τότε θα ολοκληρωθεί και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Κι όσο για τη χοντρή, η απάντηση είναι απλούστατη. Η επόμενη Eurovision θα διεξαχθεί, το Μάιο φυσικά, στη Σουηδία. Για να δώσουν εγχώριο χρώμα στη διοργάνωση - και να εξασφαλίσουν ότι θα πιάσουν πάτο και δεν θα επιβαρυνθούν για δεύτερη συνεχή χρονιά με τα έξοδα - οι πάντα προνοητικοί σουηδοί έχουν φροντίσει (και η Λαγκάρντ το ξέρει...) να εκπροσωπήσει τη χώρα τους η θρυλική, εύσωμη Χέλγκα, σε ένα τρομερό (ή μάλλον τρομακτικό) ντουέτο με το σύζυγό της, το γνωστό ροκά (Σάμμυ) Χάγκαρ (τον τρομερό).



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σούζη τρως! Και ψεύδεσαι κ τρως...!!!
(όπου Σούζη όλοι αυτοί που τρώνε ακόμη με χρυσά κουτάλια, μασέλες κ δόντια)
http://youtu.be/gsT6lvvpzsI