30 Απρ 2015

Η νησιώτικη εξέγερση που δεν θα γίνει

Ταχύτατη υπήρξε η αντίδραση της Ελληνικής Αστυνομίας στις πληροφορίες για αιφνιδιαστική διοργάνωση εκδηλώσεων διαμαρτυρίας, ταυτόχρονα σε 23 νησιά της χώρας, για αύριο Πρωτομαγιά.

Δυνάμεις των Ειδικών Κατασταλτικών Μονάδων (ΕΚΑΜ) σε συνεργασία με το λιμενικό σώμα αναπτύσσονται από σήμερα το μεσημέρι σταδιακά και στα 23 λεγόμενα νησιά πολυτελείας, όπου σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται η εφαρμογή ειδικών φορολογικών επιβαρύνσεων.

Με τις διακριτικές αλλά αποφασιστικές ενέργειες των ενστόλων, αναμένεται ότι θα κατασταλούν εν τη γενέσει οι δυναμικές ενέργειες που προετοίμαζαν ορισμένα ακραία στοιχεία στα περισσότερα από τα επηρεαζόμενα νησιά.

Ήδη πληροφορίες αναφέρουν ότι οι προβοκάτορες σχεδίαζαν τις εξής δράσεις:

- Την διανομή τοπικών σημαιών σε όλα τα χωριά της πάλαι ποτέ αυτόνομης Ηγεμονίας της Σάμου

- Την πρόκληση τεχνητής έκρηξης στα ενεργά ηφαίστεια της Θήρας και της Μήλου, με τεχνογνωσία του εμπειροτέχνη γεωλόγου και ευρωβουλευτή του ΣύΡιζΑ κ. Μανώλη Γλέζου (που πρόσφατα αποκάλυψε ότι ο σεισμός του Νεπάλ προκλήθηκε από την τήξη των πάγων του Έβερεστ)

-  Δολιοφθορές στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Θάσου

- Ποικίλα άλλα (παρδαλά και μη) happenings στη Μύκονο, τη Ρόδο και άλλα δημοφιλή νησιά

- Και ένα αποκαλυπτικό γεγονός στο νησί της Αποκάλυψης (Πάτμο), το οποίο θα αποκαλυφθεί στην κοινή γνώμη εν ευθέτω χρόνω.

Επίκεντρο των εκδηλώσεων επρόκειτο να είναι το χωριό του κ. Γλέζου, Απείρανθος Νάξου, όπου όμως ο δημοφιλής πολιτικός (που αποφεύγει τις πτήσεις) δεν θα προλάβαινε να παραστεί, δεδομένων των ευρωκοινοβουλευτικών του υποχρεώσεων, της πρωτομαγιάτικης απεργίας των πλοίων και του ότι προσωπικά αποφεύγει τις πτήσεις.

Ο ίδιος ο κ. Γλέζος δεν κατέστη δυνατό να σχολιάσει τις σχετικές πληροφορίες, που όμως προέρχονται από αξιόπιστες εισαγγελικές και αστυνομικές πηγές (τις ίδιες που βαφτίζουν συλλήψεις τις οικειοθελείς προσελεύσεις, π.χ.).

Διαψεύδεται επίσης η φήμη, που κυκλοφόρησε έντονα σήμερα το πρωί, ότι συνελήφθη για φοροδιαφυγή σημαίνον μέλος γνωστής ναξιακής καλλιτεχνικής οικογένειας (της ποικιλίας λαούτου και βιολιού). Η σύγχυση πιθανότατα οφείλεται στο επώνυμο του συλληφθέντος, το οποίο πάντως είναι 100% κυκλαδικό, ενισχύοντας την υπόνοια περί ενέργειας παραδειγματισμού απέναντι σε τυχόν επιμονή επίδοξων φοροανταρτών στο ελληνικό αρχιπέλαγος.


Δεν υπάρχουν σχόλια: