9 Απρ 2016

Εν αρχή ήσαν η γη τε και το ύδωρ, ήγουν...

Δεν υπάρχει τίποτα το μαγικό αν κάτι διαρκεί δέκα χρόνια. Μπορεί να είναι ένα εύκολο κλισέ ο κύκλος, αλλά η πραγματική ζωή παίρνει δρόμο, δεν γυρίζει πίσω στα ίδια. Κύκλους κάνουν οι ιώσεις, όπως σωστά μου είπαν.

Το laspi.gr έζησε μια δεκαετία, τον καιρό που το διαδίκτυο άρχισε να γίνεται σημαντικό μα δεν ήταν ακόμη αυτονόητο. Οι αλλαγές στις ζωές των "αρχισυντακτών" σε συνδυασμό με κάποιες σκοτεινές κυβερνοεπιθέσεις έκοψαν τη φόρα στο διαδικτυακό σατιρικό περιοδικό - μετεξέλιξη μιας καλτ έντυπης έκδοσης 27 αντιτύπων.

Ένας από τους δημιουργούς, εμπνευσμένος από τη δική του αλλαγή, αποφάσισε τότε να ξεκινήσει (πρώτα στο blogsource και μετά εδώ) το δικό του σημείο έκφρασης. Δεν ξέρω αν η επανεμφάνιση της λάσπης (της) - ασυγκρίτως πιο δημοφιλούς από οποιαδήποτε ατομική μας πρωτοβουλία - θα ξεφύγει από την αναβίωση του παρελθοντος και θα συνδεθεί με νέο υλικό. Ούτε αν, φέτος που κλείνει δεκαετία από τα πρώτα άρθρα του εδώ ιστολογίου, θα ολοκληρωθεί η πορεία του.

Έχοντας αναγγείλει στις αρχές του 2010 μια βραχύβια απόφαση διακοπής του μπλογκ - που ανατράπηκε πριν καν κλείσει μήνας - ξέρω ότι δεν πρέπει να λέμε μεγάλες κουβέντες. Ακόμη και όταν τα χρόνια είναι στρογγυλά, ακόμη κι αν η νέα δική μου μετοίκηση είναι σημάδι αλλαγής όσο λίγα - ακόμη, τέλος, κι αν η επικαιρότητα της Ελλάδας (πηγή για το μεγαλύτερο μέρος των αναρτήσεων) μου είναι τώρα μακρινή και από κάποιες απόψεις απαγορευτική (ή και ηθικά απαγορευμένη) για σχολιασμό.

Με άλλα λόγια, δεν ξέρω τι θα γίνει με αυτό εδώ το μπλογκ, το σίγουρο όμως είναι ότι στο laspi.gr έχετε πολλά να διαβάσετε. Ακόμη κι αν είστε από αυτούς που δεν έχαναν δημοσίευση. Ή ειδικά εσείς - θα εκπλαγείτε και οι ίδιοι με την εξέλιξη κάποιων πραγμάτων (και προσώπων) και τη σταθερότητα ή στασιμότητα άλλων.

Απολαύστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: