13 Σεπ 2007

Εδώ τα καλά προγνωστικά

Ναι, εξακολουθώ να θεωρώ υγιή την απαγόρευση δημοσίευσης των δημοσκοπήσεων. Δεν θα ήθελα να πάω στις εκλογές έχοντας ακούσει το ίδιο πρωί ότι η διαφορά είναι στο συν ή πλην τρία ή ότι το Τάδε μικρό κόμμα είναι στο 2 ή το 4 τοις εκατό. Το ξέρω ότι στην περίοδο της απαγόρευσης διαδίδονται φήμες. Ας είναι όμως! Μέρος του παιχνιδιού είναι και αυτές. Άλλωστε κοντός ψαλμός αλληλούια.

Οι γκαλοπατζήδες πάντως έχουν πολλή και σοβαρή δουλειά να κάνουν με τις εξόδιες (μπρρρ...) δημοσκοπήσεις. Το 2004 τα πράγματα ήταν πιο ξεκάθαρα. Για φέτος θα τολμήσω την πρόβλεψη που ακολουθεί.

ΝΔ 42,5
Πασόκ 40
ΚΚΕ 6,5
Σύριζα 4,5
ΛΑΟΣ 4
Λοιποί 2,5

Αν το παραπάνω επαληθευτεί, τότε έχουμε ΝΔ αυτοδύναμη, Πασόκ σε περιπέτεια (Ευάγγελος καραδοκεί) και τα μικρά κόμματα μάλλον ευχαριστημένα (αν και κάποια θα ήταν ακόμη πιο ευχαριστημένα ως κυβερνητικοί εταίροι).

Θεωρητικά όλα είναι πιθανά, ακόμη και η μη αυτοδυναμία ή η νίκη Πασόκ. Για το πρώτο ενδεχόμενο νομίζω ότι έγινε αρκετή κουβέντα (και γράφτηκαν πολλά στον Τύπο) για σενάριο Γερμανίας. Προσωπικά εξακολουθώ να θεωρώ ότι το σενάριο συμμαχίας με τον ΛΑΟΣ "παίζει", όσο κι αν για προφανείς λόγους ο αρχηγός της ΝΔ θέλησε να το αποκλείσει στην τηλεοπτική αναμέτρηση. Η νίκη Πασόκ (πάντα εφικτή αν το Κίνημα κάνει καλό "φίνις" όπως το 2000), αν συμβεί, θα είναι μάλλον οριακή και χωρίς αυτοδυναμία, οπότε κι εδώ νομίζω (και ευκολότερα μάλιστα απ' ό,τι για ΝΔ-ΛΑΟΣ) ότι η συνεργασία με τον συγγενέστερο πολιτικά χώρο (εφόσον βέβαια εκπροσωπηθεί, έστω και ...σύρριζα) θα είναι σχεδόν μονόδρομος, τα μίση του '89 έχουν ξεπεραστεί.

Γραμμή δεν δίνω και σιγά μη σας πω τι ψηφίζω, αλλά απλά επισημαίνω ως ενδιαφέρον ότι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας των Οικολόγων-Πράσινων επικεφαλής είναι ο Νάνος Βαλαωρίτης.

3 σχόλια:

tasos_maltezos είπε...

ΝΔ 41,5
ΠΑΣΟΚ 41,4
ΚΚΕ 7,5
ΣΥΡΙΖΑ 6,5
ΛΑΟΣ 3,5
ΠΑΠΑΘΕΜΕΛ 1,5

ΔΙΑΦΟΡΟΙ : ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ !!!

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΕΝΑΡΙΟ ΒΓΕΙ ΑΛΗΘΙΝΟ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΡΑΓΔΑΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΨΥΧΙΑΤΡΩΝ ΚΛΠ

spallantzas είπε...

@maltezos
σε περίπτωση που το σενάριο σου βγει αληθινο, θα υπάρξει πριν την ανάγκη ψυχιάτρων,η παρέμβαση μαθηματικών, ώστε το άθροισμα από 101,9% να γίνει 100% !!!

Yank_o είπε...

Φίλε tasos_maltezos μήπως δουλεύεις στην MRB? :)))