17 Φεβ 2008

Sa(r)os

Το όρος Σάος ή Φεγγάρι της Σαμοθράκης είναι η ψηλότερη κορυφή του Αιγαίου (πλην Κρήτης και Εύβοιας). Τέτοιες μέρες δεν είναι να σκέφτεσαι τι κατάσταση (καιρική) επικρατεί στα 1800 μέτρα υψόμετρο. Δεν ξέρω αν, ακόμη και σε καθαρές μέρες, φαίνεται η Προποντίδα ή και η Πόλη από εκεί. Κάποιοι βλέπουν παντού την Βασιλεύουσα, ακόμη και σε αμφιβόλου αξιοπιστίας αφηγήσεις για πτήσεις ελληνικών αναγνωριστικών που "πετάχτηκαν" μέχρι λίγο δυτικά από τα Πριγκιπόνησα, λέει.

Σάος - με ένα Ρ στη μέση, δείτε τι προκύπτει:

Στα "ψιλά" έχει περάσει η εγκατάσταση πλατφόρμας των Τουρκικών Πετρελαίων (t.p.a.o.) στον κόλπο του Ξηρού (Saros), δηλ. στη ΒΑ γωνιά του Αιγαίου, μεταξύ Έβρου και Δαρδανελλίων και στο ύψος της Σαμοθράκης - εντός τουρκικών υδάτων φυσικά, τουλάχιστον εδώ και λίγες εβδομάδες που ξεκίνησε η ερευνητική δραστηριότητα. Μακάρι να μην προμηνύονται κοκορομαχίες. Γνωρίζω ότι κάποια άγρυπνα μάτια & αυτιά παρακολουθούν με προσοχή.

Η επικαιρότητα πάντως δεν αφήνει χώρο για τέτοια θέματα. Σήμερα 17/2/08 εκτός από τον μεγαλύτερο φετεινό χιονιά υπάρχουν κυπριακές εκλογές (να αναμένουμε διάγγελμα του ρυθμιστή Τάσσου;), διακήρυξη ανεξαρτησίας Κοσσυφοπεδίου (και η πρώτη ρωσική γκρίνια) - ενώ κι αν στερέψουν αυτά υπάρχει ο Τσίπρας και η Τσέκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: