17 Οκτ 2008

Hey Joe

Ο εικονιζόμενος (δεξιά) είναι ένας άλλος Τζο, από το κινηματογραφικό παρελθόν της πατρίδας μας (ο Ντίνος Ηλιόπουλος στην ταινία του 1955, "Τζο ο Τρομερός").

Η Αμερική συζητά αυτές τις μέρες για τον Τζο τον υδραυλικό, που αποτελεί την αμερικανική εκδοχή του πολωνού που θα έπαιρνε τις δουλειές των γάλλων (τότε στο δημοψήφισμα για το ευρωσύνταγμα). Οι Μακέιν και Ομπάμα τον έπιασαν στο στόμα τους ουκ ολίγες φορές.

Ο Ομπάμα είναι μπροστά στις δημοσκοπήσεις με περίπου 7 πόντους. Ο χρόνος λιγοστεύει. Με τα σημερινά δεδομένα ο Μακέιν θέλει πάνω από 100 εκλεκτορικές ψήφους πέραν των 164 που του δίνουν τα γκάλοπ. Δύσκολο.

3 σχόλια:

Kayef είπε...

Φίλε έχεις επιστρέψει πολύ δυναμικά μετά το καλοκαίρι και χαίρομαι.
Ο Joe ο υδραυλικός μου θυμίζει λίγο Bob ο μάστορας… Έχοντας παρατηρήσει λίγο την εκλογική αναμέτρηση (και τα debates) των 2 υποψηφίων προέδρων των ΗΠΑ ηρεμώ λιγάκι βλέποντας ότι υπάρχουν και χειρότερα από την Ελλάδα στην πολιτική σκηνή. Από την άλλη όμως ανησυχώ που μία τέτοια ισχυρή χώρα έχει τόσους βαθιά νυχτωμένους ψηφοφόρους.

Σε ότι αφορά το post ‘15 Οκτώβρη’, μετά από αρκετά χρόνια έχει αρχίσει να με επισκέπτεται η νοσταλγία της ξενιτιάς. Μάλλον έχω κουραστεί από κάποιες κακές συνθήκες που δε λένε να αλλάξουν στην Ελλάδα. Πρέπει κανείς να φύγει στο εξωτερικό και να ξαναέρθει για να αντιληφθεί κάποια βελτίωση σε τούτο τον τόπο. Τότε το είχα νιώσει αυτό σε πολλά επίπεδα. Που πάμε τώρα;

panosvar είπε...

Hey Joe λοιπόν ήταν και το πασίγνωστο τραγούδι από την κιθάρα και τη φωνή του Hendrix.
Συνειρμός από τον μαύρο Hendrix στον μαύρο Obama. Τι λες;

Yank_o είπε...

=> kayef,
Δεν είναι τόσο κακό το δικό μας επίπεδο, διαπιστώνει κανείς ψάχνοντας λίγο παραπάνω. Συμβαίνουν και αλλού τα "κουλά". Και αυτή την εποχή δεν ξέρω αν είναι καλά για να ξενιτευτεί κανείς. Οι κοινωνίες των δυτικών δεν θα είναι ανοιχτές σε καινοτιμίες.

=> panosvar,
Ο Hendrix είχε κάνει κι εκείνη τη ροκ διασκευή του αμερικανικού εθνικού ύμνου. Ο Obama δεν ξέρω αν άκουγε Hendrix στα νιάτα του (κατά το ερώτημα "Ακούει ο Σημίτης Μητροπάνο;").