6 Αυγ 2010

Μένουμε ...στα ίδια

Άκουσα στο ραδιόφωνο τον διάδοχο της κυρίας Γκερέκου και δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα για τις προοπτικές του τουρισμού μας. Σε μια χρονιά δύσκολη, βέβαια, είναι αδιανόητο να ψάχνουμε αποδιοπομπαίους και μάλιστα στο πρόσωπο ενός φρέσκου υφυπουργού. Ωστόσο, πολλά απ' όσα είπε ο American-born κ. Νικητιάδης μου θύμισαν λιγάκι την αμήχανη έκφραση ευσεβών πόθων που ακούσαμε τις προηγούμενες χρονιές από Αβραμόπουλο και Μαρκόπουλο.

Κρατάω στα θετικά την προτροπή, να μην παρασυρόμαστε από τις κραυγές των ΜΜΕ, που σπεύδουν να θρηνήσουν για το "μαζικό κύμα ακυρώσεων" που δήθεν έπεται κάθε απεργιακής κινητοποίησης. Από κει και πέρα όμως, φοβάμαι ότι η μπάλα χάνεται. "Θρίαμβος" το ότι η πτώση της κίνησης τον περασμένο μήνα ήταν μόνο 2%. Ικανοποίηση για τις "λογικές τιμές" που εμφανίζονται (;) σε αρκετά ξενοδοχεία και εστιατόρια, αλλά και ευχή να μην πέσουν πολύ οι τιμές, διότι θα μας ξανάρθουν οι λετσοτουρίστες. I beg your pardon? Δηλαδή αν συνεχίσει το κυρίαρχο φαινόμενο, να τρως μέτριο φαγητό σε ακριβούτσικες τιμές, αυτό είναι που θα προσελκύσει τους υψηλής στάθμης τουρίστες; Πάμε με τα καλά μας;

Και, last but not least, η μιζέρια του "Μένουμε Ελλάδα". Όταν δεις, λέει, τα Μετέωρα, τι το θες το Θιβέτ; Αλήθεια, αυτό πού ακριβώς απευθύνεται; Θεωρεί ο υφυπουργός ότι οι έλληνες δεν ξέρουν να εκτιμήσουν τα ωραία μέρη της χώρας τους; Ή ότι οι ξένοι δεν μπορούν να διακρίνουν; Νομίζω ότι πολλοί από μας αγαπούν αρκετά την πατρίδα τους ώστε να μη ντρέπονται να εκθειάσουν αγαπημένους τόπους γι' αυτό που είναι και όχι ως ersatz ατραξιόν-γαρνιτούρες στα στερεότυπα του ούζου και της παραλίας. (Άραγε θα πρέπει, π.χ., οι πατρινοί να μεταφράζουν ως "Greek Halloween" το Καρναβάλι τους;)Και μην ξανακούσω για το "ελληνικό φιορδ"... (Γέρακας Λακωνίας)

Δεν υπάρχουν σχόλια: