11 Ιουν 2014

Jack be nimble, Jack be Quick

Σε συνέχεια αποκαλυπτικής παρεμβάσεως του βουλευτού κυρίου Τέρενς Σπένσερ Νικολάου Φιλίππου του Ταχέος (Κουίκ) σχετικά με τον προσανατολισμό του εθνοσήμου του αντιπροσωπευτικού ποδοσφαιρικού μας συγκροτήματος, μετά από έρευνα αποκαλύπτεται ότι το κακό έχει πολύ βαθιές ρίζες.

Το "σάπιο καθεστώς της μεταπολίτευσης" και για την ακρίβεια η "πασοκική λαίλαπα" φαίνονται να ευθύνονται, σύμφωνα με τα νεώτερα στοιχεία που παρουσιάζονται εδώ σε αποκλειστικότητα, γι' αυτή την αλλοίωση του εθνικού μας συμβόλου, το οποίο - άκουσον, άκουσον - θα το δει φέτος ολόκληρη η  υφήλιος να κοιτάζει προς τα κάτω.

Τέτοιο σκάνδαλο ατίμωσης του σημείου του σταυρού έχει να συμβεί από τη δεκαετία του 1990, οπότε μετά από διαμαρτυρίες πιστών σταμάτησε - ευτυχώς - η διάθεση στην ελληνική αγορά παπουτσιών που έφεραν σταυροειδή ανάγλυφα στοιχεία στις σόλες.

Ωστόσο, η ιστορία κρατά από την εποχή που η πρώτη κυβέρνηση Παπανδρέου, στα πλαίσια της ανάδειξης λαϊκών αθλητών και πρωταθλητών του στίβου και άλλων αθλημάτων, καθιέρωσε τροποποιημένο εθνόσημο, δήθεν προς εκσυγχρονισμό του σχεδιασμού του.

Οι φωτογραφίες των δύο πρωταθλητριών του ακοντισμού, που θα δείτε παρακάτω, είναι αποκαλυπτικές.

Είναι τυχαίο ότι και οι δύο πολιτεύτηκαν αργότερα με το Πασόκ;

Ε;

Το θλιβερό είναι ότι η κυρία Σακοράφα πρόσφατα εκλέχτηκε θριαμβευτικά με σταυρό (σταυρό!) προτίμησης στο ευρωκοινοβούλιο.

Άραγε η ηγεσία του Σύριζα, που επιθυμεί να γίνει η κυρίαρχη πολιτική δύναμη και - για το σκοπό αυτό - έκανε και βήματα προσέγγισης του χριστιανισμού (παρά την αθεΐα του αρχηγού, νέος είναι αυτός, θα στρώσει άλλως τε), δεν πρόσεξε αυτό το λεπτό σημείο όταν επέλεγε τις υποψηφιότητές της;

Κι όσο για τον κ. Ταχύν (Κουίκ), γιατί άραγε δεν υπήρξε κατά τι ταχύτερος ώστε να καταγγείλει το φαινόμενο της παραποίησης του εθνοσήμου, αν όχι το 1982 που πρωτοσυνέβη, έστω στη διάρκεια της φετινής προεκλογικής περιόδου; Δεν σκέφτεται ότι αν μη τι άλλο θα είχε έτσι βοηθήσει (ίσως) στην αποφυγή του εκλογικού καταποντισμού ενός κόμματος που πριν 24 μήνες σε εθνικές εκλογές είχε λάβει 10 και πλέον τοις εκατό των ψήφων;