17 Σεπ 2014

Το μεγάλο δόρυ

Η νίκη (3-2) του Ολυμπιακού επί της Ατλέτικο στην πρεμιέρα του Champions League, μαζί με την ικανοποίηση έφερε και προβληματισμό στους ιθύνοντες της πειραϊκής ομάδας.

Αντικείμενο των σκέψεων του προέδρου κ. Μαρινάκη και του επικοινωνιακού επιτελείου είναι, όχι τόσο η πρόκριση (που παραμένει δύσκολος στόχος, σε έναν όμιλο με Γιούβε), όσο το πώς θα καταφέρουν να κρατήσουν μυστικές τις προετοιμασίες για ένα ξεχωριστό γεγονός, που προγραμματίζεται για τα τέλη Οκτωβρίου.

28 του μήνα, για την ακρίβεια.

Το σκωπτικό ερώτημα που τίθεται σχεδόν κάθε χρόνο, το αν "θα κάνει παρέλαση" ο προπονητής του Ολυμπιακού - δηλαδή αν θα είναι ακόμα στη θέση του στις 28/10 μετά τα πρώτα αποτελέσματα - θα πρέπει (μετά το χθεσινό αποτέλεσμα) να θεωρείται ήδη απαντημένο όσον αφορά τον κ. Μίτσελ.

Αυτό που ετοιμάζει όμως, με άκρα μυστικότητα έως σήμερα, η ερυθρόλευκη ΠΑΕ σε συνεργασία με το νέο δήμαρχο Πειραιά (που ως γνωστόν προέρχεται από τη διοίκηση του Θρύλου), δεν θα έχει προηγούμενο.

Στην ετήσια παρέλαση μαθητών και ενστόλων στο κέντρο της πόλης προγραμματίζεται, για φέτος, η συμμετοχή αγημάτων από αθλητικά σωματεία - στην προσπάθεια να τονωθεί το ενδιαφέρον του κοινού για ένα τυποποιημένο και μάλλον βαρετό, πλέον, θέαμα.

Από αυτή την καινοτομία του κ. Μώραλη δεν θα μπορούσε να λείπει η δημοφιλέστερη ομάδα της πόλης και της Ελλάδας.

Συνεπώς ο κ. Μίτσελ όχι απλώς "θα κάνει παρέλαση" αλλά - σύμφωνα με το τελετουργικό που επεξεργάζονται αυτό τον καιρό στο Δήμο - θα βαδίζει στη δεξιά στήλη του σχηματισμού, στην περίοπτη θέση του "διμοιρίτη". 

Η συμμετοχή του πλήθους αναμένεται ενθουσιώδης. Αν μάλιστα (στις 22/10) έχει προηγηθεί κι άλλη μια εποποιία εναντίον της - ιταλικής, κι έχει τη σημασία του αυτό ενόψει 28ης Οκτωβρίου - Γιουβέντους, θα γίνει πανδαιμόνιο!

Ήδη έχουν ανεπίσημα διαδοθεί μερικά από τα συνθήματα που αναμένεται να δονήσουν την πλατεία Δημοτικού Θεάτρου, ύμνους που θα συνδέουν την υψηλή ποδοσφαιρική κλάση με την προαιώνια πολεμική αρετή:

- "Έμπαινε Τσόρι με το μεγάλο δόρυ!"
- "Έτσι εφορμάει ο μέγας Αφελάι!"
- "Άκου, άκου πώς βρυχάται ο Μαζουάκου!"

Παραδόξως, η θέση του σημαιοφόρου - που θα ανέμενε κανείς ότι θα προκαλούσε έριδες - θεωρείται ήδη κλεισμένη με καθολική συμφωνία. Λόγω εντοπιότητας, θα τη λάβει ο μόνος έλληνας σταρ της ομάδας. Ελπίζεται ότι ο ιδιόρρυθμος Κώστας Μήτρογλου θα περιοριστεί σε έπαρση της σημαίας και όχι της φανέλας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: