3 Φεβ 2010

Plaputa's fever

Το κακό με τις επαναστάσεις...












...είναι ότι έχουν και παράπλευρες απώλειες.

5 σχόλια:

Βασίλης Βλάχος είπε...

Everyone has the right to a nationality (UN Declaration of Human Rights, art. 15-1)
Λέει πουθενά ότι έχει δικαίωμα στην Ελληνική; Κι εγώ θέλω την εθνικότητα του Μονακό, αλλά δε μου τη δίνουν...

Yank_o είπε...

Τον καιρό περίπου που συντάχθηκε η Διακήρυξη, κάποιοι (όχι απλώς γραφικοί αλλά επώδυνοι) "Ελληναράδες" αποφάνθηκαν ότι η ιδιότητα του Έλληνα ήταν τόσο σημαντική, ώστε οι ...θητεύοντες σε στρατόπεδα "αναμόρφωσης" γίνονταν "δύο φορές Έλληνες".

Εσύ κι εγώ φίλε Βασίλη, στην απογοήτευσή μας, έχουμε δηλώσει ότι θα φεύγαμε αν μας δινόταν η ευκαιρία κατά Μονακό, Σουηδία, Γερμανία, Βρετανία ή "Ευρώπη" γενικώς, όσο κι αν αγαπάμε τη χώρα όπου ζούμε (ο καθένας με τον τρόπο του).

Ανεξάρτητα από τις αντιφάσεις μας ως ατόμων ή την συλλογική "ιδέα" κάθε κοινωνίας για τον εαυτό της, η Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου υπάρχει και θυμίζει κάποια στοιχειώδη, που είναι πάνω και πέρα από καταγωγές και υπηκοότητες.

Βασίλης Βλάχος είπε...

Κάποιο βρήκαν έναν τρόπο να αυξήσουν τον κύκλο εργασιών τους οι Νομαρχίες, η ΕΛ.ΑΣ. και το ΥΠΕΣ (και όσοι θα "πουλάνε" συστατικές επιστολές), και -hopefully- να πάρουν μια ανάσα τα ασφαλιστικά ταμεία. Δε λαμβάνουν υπόψη τους, όμως, (ή, μήπως, έχουν αυτό κυρίως υπόψη τους;) τις εθνικές μειονότητες που πάνε να δημιουργήσουν στην Ελλάδα. Το είχε πει ο Οζάλ, το '85, αλλά ποιος το θυμάται τώρα πια; "Αρκεί να τους στείλουμε (στην Ελλάδα) δυο εκατομμύρια μουσουλμάνους..." Μετά, ως "μητέρα όλων των μουσουλμάνων της Εγγύς Ανατολής", θα θεωρήσει αναφαίρετο δικαίωμά της την ανά πάσα στιγμή επέμβαση στα της Ελλάδας ("Ελλάδας", μάλλον!)
Αυτό επιζητάμε;

Ανώνυμος είπε...

η παγκόσμια διακήρυξη σχετίζεται με την υποχρέωση χορήγησης σε κάθε άνθρωπο πολιτικών δικαιωμάτων με ελάχιστο την υπηκοότητα/ιθαγένεια/nationality..
ούτως ώστε να μην έχουμε το φαινόμενο ντροπή του πολιτισμού,των ανιθαγενών...
η χορήγηση της οποίας δεν σχετίζεται με βιολογική πιστοποίηση αλλά με πολιτική τοπική.
Με αυτό τον τρόπο εκατομμύρια ελληνοορθόδοξοι εχουν διπλή υπηκοότητα, από τις ποιό απίθανες χώρες του κόσμου,ουκ ολίγες αφρικανικές...
με πρώτους τους υπερέλληνες εφοπλιστές που μάλιστα έχουν πολλαπλές υπηκοότητες...
χώρες με ελάχιστους ορθόδοξους...
χώρες με πολλούς μουσουλμάνους..
γιατι η ελληνική δημοκρατία , μέλος της Ε.Ε , που την ίδρυση και την ανάπτυξη της την οφείλει στην Δύση θα πρέπει να αποτελέσει εξαίρεση ...?
εξάλλου το ελληνικό έθνος δεν είναι τυπικό πολιτιστικό αλλά ιδεολογικό θρησκευτικό με αρχαίο μυθολογικό πρόσημο..
συνεπώς ειναι χριστιανικό πολυεθνοτικό-αυτόχθονες αλβανοί,χριστιανοί πρόσφυγες τούρκοι, βλάχοι και μακεδόνες χριστιανοί
με εξαίρεση τους αλβανούς μουσουλμάνους τους οποίους εθνοκαθάραμε...
και τους τούρκους μουσουλμάνους εκ των οποίων 50 χιλ. αφαιρέσαμε με το κατάπτυστο άρθρο 19 την ελληνική ιθαγένεια , δίχως αυτόματο δικαίωμα ανάκτησης της λόγω της πρόσφατης κατάργησης του σχετικού άρθρου...

Yank_o είπε...

@ Βασίλη,

Είσαι σίγουρος για τις υποτιθέμενες δηλώσεις Οζάλ; Μήπως είναι ανάλογης εγκυρότητας με τις αποδιδόμενες στον Κίσινγκερ ανθελληνικές τοιαύτες;

Επί της ουσίας: Δεν επιζητά το μπάχαλο, την ανομία, την αλλοίωση της κοινωνίας και την υποδούλωση όποιος θυμίζει ότι εκτός από τη σεβαστή ιδιότητα του Έλληνα υπάρχει και αυτή του ανθρώπου. Αλίμονο. (Ή "αλλοίμονο"; Πώς γράφεται, αλήθεια;)

@ Ανώνυμε,

Η ιθαγένεια δίνεται συνήθως με ένα κράμα κριτηρίων αίματος και τόπου. Αυτό ίσχυε πριν στην Ελλάδα, αυτό θα ισχύσει (με μετατοπισμένη την ισορροπία του) με το νόμο Ραγκούση. Μην είμαστε απόλυτοι. Και κυρίως (αυτό αφορά το υπόλοιπο σχόλιο) μην τα κάνουμε τουρλού διότι η όποια ουσία χάνεται.