Από το τέλος Ιουλίου 2010 το Πακιστάν υποφέρει από πλημμύρες. Παρόλο που το ΥΠ.ΕΞ. ανακοίνωσε (και μπράβο του σε αυτή τη δύσκολη οικονομικά συγκυρία) την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας ύψους 100.000 € (συνδέοντάς τη βέβαια με τους Καλάς και τον Μεγαλέξανδρο) δεν έμαθα έως τώρα για κανέναν τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο θα μπορούσαν να συνεισφέρουν όσοι φιλάνθρωποι το επιθυμούν, ούτε άκουσα καμία παρέα να συζητά το θέμα - σε αντίθεση με τον αϊτινό σεισμό στην αρχή του έτους, που συγκίνησε πολύ κόσμο.
Ίσως φταίει το Μνημόνιο, που περιόρισε το "υστέρημα" όλων - ίσως πάλι οι καλοκαιρινές διακοπές, που αποτρέπουν τη συντονισμένη δράση. (Ίσως, τέλος, να είμαι απλά ανενημέρωτος ή να κάνω τις λάθος παρέες.) Πάντως, οι καταστροφές στο Πακιστάν δεν έγιναν δα και πρώτο θέμα στην Ελλάδα. Δεν είναι και τόσο δημοφιλείς οι πακιστανοί - και πώς να είναι, άλλωστε, όταν βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο εξισλαμισμού της πατρίδας μας, βασικό μέρος του οποίου είναι οι μικροπωλητές και οι δούλοι των αγροτικών μας εκμεταλλεύσεων. Είναι και δύσκολοι στη συνεννόηση: τα ουρντού δεν τα γνωρίζει σχεδόν κανείς μας και τα αγγλικά ή τα ελληνικά των Pak είναι χάλια - άλλο πράγμα η Αϊτή, που μιλά τη γλώσσα του σαλονιού.
Ευτυχώς, την "παρτίδα" για το ελληνικό έθνος και τον ανθρωπισμό του σώζει ο επίτιμος πρόξενος του Πακιστάν στη Βαυαρία, ο κυπριακής καταγωγής Pantelis Christian Poetis, που πρωτοστατεί στις ενέργειες ευαισθητοποίησης της γερμανικής κοινής γνώμης. Ξηλωθείτε, γερμαναράδες, τώρα που αυξάνεται πάλι το ΑΕΠ σας!
3 σχόλια:
Οταν αρχές του χρόνου ξεκίνησαμε να μαζέψουμε χρήματα για την Αιτή, κατέληξα να είμαι "κατηγορούμενος" ότι έχω σπόνσορα τη Συνεταιριστική και ότι η προσπάθεια γινόταν για να αυξήσω την επισκεψιμότητα του blog. Ηταν βλέπεις "έγκλημα" που ζήτησα συνδρομή από τους φίλους της ομάδας του facebook κατά του γκαράζ.
Συμμετέχω σε μία προσπάθεια που ξεκίνησε στην κοινότητα των επαγγελματιών πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών. Αν είχες εισπράξει την αλητεία που εισέπραξα τότε, θα καταλάβαινες πόσο δύσκολο μου είναι να ξανασκεφτώ κάτι αντίστοιχο στη Κόρινθο.
Η Ευρώπη, σε επίπεδο πολιτών, πάντως δείχνει ιδιαίτερο ζήλο για το θέμα. Πολιτικά ... θέλει άλλη κουβέντα.
Καλημέρα
Welcome back. Θυμάμαι τις τότε συζητήσεις. Προσωπικά είχα προβάλει την τότε πρωτοβουλία για την Αϊτή. Αν θέλετε δώστε μου στοιχεία ώστε να προβάλω και την τωρινή (ευχάριστο νέο). Σε Ευρώπη, ΗΠΑ και αλλού διαπιστώνω κι εγώ τον "ζήλο" (αυτή η διαπίστωση με παρακίνησε στην ανάρτηση). Για όποια άλλη κουβέντα εδώ είμαστε.
Ρε παιδιά πως θα ζήσουμε απο εδώ και πέρα? Ο Κωστάρας δεν θα σκεφτεί πάλι οδοιπορικά που πηγαίνουν στο γάμο του Καραγκιόζη. Αχ έρμη Κόρινθος. Ούτε οι σεισμοί δεν ήταν μεγαλύτερο κακό από αυτό που σε βρίσκει μόλις τώρα.
Δημοσίευση σχολίου