7 Σεπ 2010

Να φωτίσει τους διαβάτες, να φανούν οι παραβάτες


Κορινθιακού ενδιαφέροντος η σημερινή ανάρτηση, αφορά τα έργα επί της οδού Γ. Παπανδρέου στη γέφυρα του χειμάρρου Ξηριά. Η γέφυρα είναι διπλή όπως και η οδός - αυτό έδωσε το πλεονέκτημα εκτέλεσης έργων σε δύο φάσεις. Η πρώτη φάση τελείωσε - σχεδόν. Έμεινε, για λόγους που θα χαιρόμουν να μου εξηγήσει κάποιος, ένα "δόντι" - ένα κομμάτι γέφυρας που δεν ολοκληρώθηκε, με αποτέλεσμα ο δρόμος τοπικά να στενεύει (από 2 λωρίδες, η μία θυσιάζεται). Αυτό το "δόντι" φοβάμαι ότι θα μας πονέσει αρκετά - εμένα ως συγκοινωνιολόγο με "πόνεσε" το θέαμα που είδα απόψε, πρώτη μέρα εφαρμογής της δεύτερης φάσης. Και να γιατί:

- Μια και δεν χωρούν δύο λωρίδες, οι λύσεις ήταν: είτε (α) εναλλάξ κυκλοφορία με φανάρι (εδώ γελάμε, διότι οι σηματοδότες είναι υπό διωγμόν στην Κόρινθο), είτε (β) παράκαμψη του ενός ρεύματος από άλλη διαδρομή.
- Επελέγη φυσικά η λύση "β". Η άνοδος της Γ. Παπανδρέου παρακάμπτεται προς τα αριστερά, καταλήγοντας στην πρώτη παράλληλη, μέσω του σκεπασμένου τμήματος του Ξηριά, που εδώ και λίγα χρόνια που μένω στην Κόρινθο το γνωρίζω ως "αλάνα".
- Η λύση που εφαρμόζεται έχει δύο σοβαρά προβλήματα, που οι υπεύθυνοι του έργου θα πρέπει να τα αντιμετωπίσουν άμεσα (αύριο το πρωί για την ακρίβεια), και αυτά είναι:

(1) Ότι το "δόντι" είναι πολύ κοντά στη διασταύρωση Γ. Παπανδρέου - Κολοκοτρώνη, που η Γ. Παπανδρέου ξαναγίνεται διπλή. Συνεπώς, ο πειρασμός για παράβαση είναι μεγάλος (το βράδυ της Τρίτης 7/9/2010, παρατήρησα ότι τουλάχιστον οι μισοί ανερχόμενοι έμπαιναν στο απαγορευμένο τμήμα).

(2) Ότι στη συγκεκριμένη "αλάνα" συνήθως παίζουν παιδιά. Τυχαίνει ενίοτε να παίζουν και τα παιδιά μου, τα οποία βέβαια ήδη τα ενημέρωσα ότι η συνήθειά τους αυτή θα πρέπει να κοπεί για λίγο. Ελπίζω να προνοήσουν και άλλοι γονείς και κυρίως "ο καλός Θεός" (α) να φυλάει τους νεαρούς και λιγότερο νεαρούς πεζούς και (β) να φωτίσει τους αρμοδίους (Νομαρχία;) ώστε να σκεφτούν και να εφαρμόσουν μια ασφαλέστερη ρύθμιση. 















6 σχόλια:

vaggie είπε...

Ας σημειώσετε ότι απέναντι ακριβώς (Κολοκοτρώνη- Γ.Παπανδρέου-Περιάνδρου) υπάρχει συγκρότημα σχολείων (νηπιαγωγείο, ειδικό δημοτικό και δημοτικό)

Yank_o είπε...

Σωστό - και καταδεικνύει το "φοβερό" timing: Λίγες μέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ξεκινούν παρεμβάσεις που θα δυσκολέψουν τη ζωή (και θα επιδεινώσουν την ασφάλεια) μαθητών, γονέων, εκπαιδευτικών κ.ά.

Ανώνυμος είπε...

Να προσθέσω ότι θύμα της τσαπατσουλιάς έπεσε και η πινακίδα (Ρ7)που απαγορεύει την ΕΙΣΟΔΟ στην Κολοκοτρώνη από την Παπανδρέου !!! , δημιουργώντας παγίδα για μετωπική σύγκρουση !.
Και δύο σχετικά, συντομότατα ανέκδοτα:
1. Τροχαία Κορίνθου.
2. Δήμος Κορινθίων.

Yank_o είπε...

Ενδιαφέρον αυτό με τη Ρ-7, δεν το είχα προσέξει. Όσον αφορά τα "ανέκδοτα", ίσως να μην είναι άμεσα εμπλεκόμενοι στο συγκεκριμένο έργο ο Δήμος και το τμήμα Τροχαίας. Ωστόσο, είναι αυτονόητο ότι πρέπει να μεριμνούν για τους "υπηκόους" τους...

Ανώνυμος είπε...

Ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να υποδείξει τρόπους εναλλακτικούς για τη συγκοινωνία και η Τροχαία για τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για σήμανση και ασφάλεια. Πρέπει να σταματήσουμε κάποτε να μην αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας.

Yank_o είπε...

Και κάτι σχετικό:
http://www.sfedona.gr/2010/07/07/%CE%B3%CE%BA%CF%81%CE%B5%CE%BC%CE%B9%CE%B6%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%B5%CF%83-%CE%B3%CE%B5%CF%86%CF%85%CF%81%CE%B5%CF%83-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BE%CE%B7/#Scene_1