11 Ιαν 2011

Αποστολικές περικοπές (στηθαίων ασφαλείας): Ένα πρωινό, η Παναγιά μου...

Με αμέριστη συμπαράσταση σε όσους περνάνε έστω και μία νύχτα σε κρατητήριο...

















Update: Ο δήμαρχος Στυλίδας "πάτησε" σε υπαρκτά ζητήματα. Αλλά, δεδομένης της ιδιορρυθμίας του, αποφάσισε, 11 μέρες (!) μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, να κάνει δυναμική ενέργεια αντί να "χαζοκουβεντιάζει", όπως λέγεται ότι είπε (μαζί με τα άλλα γραφικά για Λεωνίδα και Διάκο). Προφανώς εκμεταλλεύτηκε τη συγκυρία, στην οποία όλοι μιλούν για διόδια, και έκανε το "κομμάτι του". Άλλωστε κατά σύμπτωση δικηγόρος του είναι ο κ. "Μεταταύτα" Δούμας, γνωστός γλαφυρός πολέμιος των διοδίων στην περιοχή. 

Για μένα το πιο τραγικό με την ενέργεια Γκλέτσου στα στηθαία ασφαλείας και με διάφορες άλλες "περίεργες" κινήσεις (π.χ. τα βενζινάδικα παραδρόμων που τη νύχτα ανοίγουν τα στηθαία και το πρωί τα ξανακλείνουν, τα αιτήματα για "κόμβο μπαρμπα-Μήτσου μπροστά στην πόρτα του μπαρμπα-Μήτσου" κ.λπ.) είναι η παγίωση της αντίληψης ότι ένας αυτοκινητόδρομος μπορεί να είναι σουρωτήρι και μπάτε-σκύλοι, και όχι ένας δρόμος ελεγχόμενης πρόσβασης και άρα αυξημένης ασφάλειας, όπως είναι στον λοιπό πολιτισμένο κόσμο. Η αντίληψη αυτή δυστυχώς δεν αποτράπηκε όταν ξεκίνησαν να φτιάχνονται αυτοκινητόδρομοι (δεκαετία 1990). Προσπαθούν όλοι οι παραχωρησιούχοι να την περάσουν, αλλά είναι από τα πιο δύσκολα εγχειρήματα το να προσκρούεις σε παγιωμένες συνήθειες, ειδικά όταν δεν έχεις τη συμπαράσταση που θα έπρεπε από το δημόσιο, που στο κάτω-κάτω με τις παραλείψεις του αυτό προκάλεσε την κατάσταση που καλείσαι να διαχειριστείς.

3 σχόλια:

Βασίλης Βλάχος είπε...

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1919926

Μήπως, τελικά, έπρεπε;

Ευ. Σπινθάκης είπε...

Μήπως έπρεπε να σταματήσουμε να ζητάμε τζάμπα δρόμους και να απαιτήσουμε μέσα μαζικής μεταφοράς? Η πρέπει πλέον να πετάξουμε τα τρενα στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας?

Yank_o είπε...

@Β. Βλάχος: Ας δούμε όλες τις πτυχές της ιστορίας (διότι δεν μίλησαν ακόμα όλοι) και ξανασυζητάμε. Ένα "κακό" της σχετικής ειδησεογραφίας είναι ότι δεν λέει πότε έγινε τι. Διάφορα πράγματα είναι ξαναζεσταμένα και κάποια άλλα σίγουρα δεν είναι τόσο "αγνά". Θα επανέλθω.

@Ε. Σπινθάκης: Οι Γκλέτσοι θα απαιτήσουν μέσα μαζικής μεταφοράς;! Να το δω κι ας πεθάνω!