11 Ιουλ 2014

Γερμανικά πουλιά και ερπετά στην Κρήτη - Η αλήθεια για το Σήφη

Η εμφάνιση του κροκόδειλου Σήφη στην Κρήτη για αρκετές μέρες αποτελούσε μυστήριο.

Όχι πια.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το τρομερό ερπετό δεν βρέθηκε τυχαία αυτές τις μέρες στην ελληνική μεγαλόνησο.

Είναι γνωστή η προτίμηση πολλών τουριστών από όλο τον κόσμο στη λεβεντογέννα Κρήτη.

Ιδίως ευρωπαίων. Και ιδιαίτερα γερμανών.

Αυτό δεν είναι άσχετο με τη - σχετικά πρόσφατη - ιστορία του νησιού.

Για να την καταλάβουν, οι γερμανοί στο β' παγκόσμιο πόλεμο έδωσαν μια ξεχωριστή μάχη.

Και την εγκατέλειψαν τελευταία απ' όλα τα ελληνικά εδάφη, τον καιρό της υποχώρησής τους.

Η στρατηγική της θέση στην ανατολική Μεσόγειο είναι η αφορμή. Οι γερμανοί όμως αποδεδειγμένα αγαπούν την Κρήτη.

Και τα διάφορα ερπετά της.Είτε πρόκειται για δεινοσαύρους (πολιτικούς και μη) είτε για τους σύγχρονους διαδόχους τους, δηλ. τα πάσης φύσεως κροκοδειλάκια.

Ο Σήφης δεν είναι ένας οποιοσδήποτε κροκόδειλος.

Έχει την ιδιότητα, όπως πολλά άλλα ερπετά, να αποκτά όποιο χρώμα ή χρωματικό συνδυασμό επιλέξει.

Το τελευταίο δεκαπενθήμερο, μάλιστα, οι θαυμαστές του παρατήρησαν ότι κάθε σούρουπο τα χρώματά του ταυτίζονταν με σημαία κάποιας χώρας. Διαφορετικής κάθε φορά. Και συγκεκριμένα, της χώρας, η εθνική ομάδα της οποίας θα νικούσε στο τελευταίο παιχνίδι κάθε μέρας, σε όλη τη διάρκεια της φάσης νοκ άουτ.

Όσο έπαιζε η εθνική μας, για προφανείς λόγους δεν ανακοινώθηκε αυτή η θαυματουργή ιδιότητα του κροκοδείλου. Η πιθανότητα να αποκλειστούμε, όπως και τελικά συνέβη, ήταν σοβαρή - κι έτσι, αποσιωπήθηκε το ότι ο Σήφης, το απόγευμα της αποφράδας Κυριακής, πήρε τα χρώματα της Κοσταρίκας.

Τώρα που όλοι ξέρουμε για τον κροκόδειλο, τα μάτια όλων θα είναι στραμμένα στη λίμνη που τον φιλοξενεί, την Κυριακή το απόγευμα. Ανάλογα με τη μεταμόρφωσή του, θα έχουμε μια πρώτη, αξιόπιστη ένδειξη - όπως πριν τέσσερα χρόνια με το καημένο το χταποδάκι - για το ποιος θα είναι ο νικητής του κυριακάτικου τελικού ανάμεσα στη Γερμανία και την Αργεντινή.

Οι χιλιάδες γερμανοί λάτρες της Κρήτης είναι σίγουροι από τώρα, μετά και το θριαμβευτικό 7-1 του ημιτελικού ενάντια στη Βραζιλία, ότι ο κροκόδειλος θα γίνει κόκκινος, μαύρος και χρυσαφένιος - στα εθνικά τους χρώματα.

Για το λόγο αυτό οργανώνουν παραλίμνιο πάρτυ μεθαύριο Κυριακή.

Στην περίπτωση που (προβλεφθεί ότι θα) χάσουν - διότι όλα είναι πιθανά στο ποδόσφαιρο - ελπίζουμε ότι θα δικαιώσουν τη στερεότυπη άποψη περί ψυχραιμίας του λαού τους και δεν θα πέσουν, από την απελπισία τους, στη λίμνη αμέσως μόλις ο Σήφης γίνει γαλανόλευκος ως αργεντίνος.Αν πάλι κερδίσουν, προβλέπεται ότι στο πασίγνωστο πλέον γερμανικό πουλί, θα κάνει στο μέλλον παρέα ένα καινούργιο μνημείο, αυτό του γερμανικού κροκόδειλου.