12 Ιαν 2015

Περιληπτικός (και ατελής) απολογισμός

Το 2014 ήταν μια γεμάτη χρονιά. Κάνω τον απολογισμό τώρα, σε αντίθεση με πολλούς (π.χ. σε δημοφιλή μέσα κοινωνικής δικτύωσης) που "βιάστηκαν" και τον έκαναν από τα μέσα Δεκεμβρίου, λες και ήταν περιοδικά που βιάζονταν να κλείσουν την ύλη του εορταστικού τεύχους. Anyway. Έτσι κι αλλιώς, πάντα κάτι ξεχνάμε όταν κάνουμε αναδρομές - είμαι σίγουρος ότι κι εμένα θα μου συμβεί εδώ.

Στα θετικά ξεχωρίζω:
- Μια νέα επαγγελματική συνεργασία που ξεκίνησε, και που ελπίζω να έχει συνέχεια.
- Την αλλαγή αυτοκινήτου, καθώς μετά από 17 χρόνια είχε έρθει η ώρα της απόσυρσης για το παλιό.
- Την επιμονή μου στην εκμάθηση μιας ακόμη ξένης γλώσσας.
- Το όμορφο τρίτο τρίμηνο του έτους, συμπεριλαμβανομένων των διακοπών, που πέρασα περίφημα με οικογένεια και φίλους.

Στα αρνητικά μπαίνουν διάφορα μεμονωμένα γεγονότα, κυρίως για το στρες που προκάλεσαν, ωστόσο όλα τους φαίνεται ότι ανήκουν στην κατηγορία αυτών που δεν σε σκοτώνουν, αλλά σε κάνουν πιο δυνατό. Δεν έλειψαν απώλειες αγαπημένων ή απλά συμπαθών ανθρώπων, σε κάποιες περιπτώσεις αναμενόμενες, σε άλλες ξαφνικές, πάντα όμως δυσάρεστες.

Στη διεθνή σκηνή νομίζω ότι η προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία (μια χαψιά) ήταν το ένα γεγονός που θα επέλεγα ως χαρακτηριστικότερο.

Στο παρόν ιστολόγιο, τέλος, μία από τις αναρτήσεις του 2014 φιγουράρει ανάμεσα στις 10 δημοφιλέστερες της 10ετούς σχεδόν ιστορίας του. Θα τη βρείτε εδώ: http://yankogohome.blogspot.gr/2014/03/blog-post.html.

Εύχομαι σε όλους μας η καινούργια χρονιά να μείνει αξιομνημόνευτη για περισσότερους θετικούς λόγους απ' ό,τι αρνητικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: