8 Αυγ 2008

Οχτάρια...

Το "βαθύ καλοκαίρι" έφτασε (τουλάχιστον εδώ στις εύκρατες περιοχές του βορείου ημισφαιρίου) και θα συνεχιστεί (όσον αφορά τις άδειες πολλών εργαζόμενων και συνεπώς και την κίνηση στα μεγάλα αστικά κέντρα) για τις επόμενες 10 ή 15 μέρες.

Η σημερινή μέρα (08/08/08) λένε ότι είναι τυχερή για τους κινέζους, όχι τόσο ως ημερομηνία (μια και είναι γνωστό ότι η κινέζικη πρωτοχρονιά δεν συμπίπτει με τη δική μας) όσο ως προς τον αριθμό οκτώ.

Τα τρία οκτάρια στη σειρά σημαίνουν, για αρκετούς χριστιανούς, τον αριθμό του Χριστού, από την πρόσθεση των ελληνικών αριθμών που αντιστοιχούν στα γράμματα της λέξης ΙΗΣΟΥΣ (10+8+200+70+400+200=888). Το ότι οι υπότιτλοι στο τελετέξτ "βγαίνουν" με τα τρία οκτάρια, αγνοώ αν πρόκειται για κρυπτοχριστιανικό συμβολισμό αντίστοιχο της λέξης ΙΧΘΥΣ.

Μια και έπιασα τα θρησκευτικά θέματα, το πρωί (στο ραδιόφωνο) άκουσα για κάποιον ιεράρχη που είπε, υποτίθεται, ότι η καύση νεκρών του θυμίζει το Άουσβιτς. Είναι ο ίδιος ιεράρχης που καταδικάζει την παλιά μου γειτονιά στον Πειραιά (πυκνοκατοικημένη και κοντά στο κέντρο) να παραμείνει εκτός εξυπηρέτησης από το μετρό. Θα τον ...περιλάβω, αλλά κάποια άλλη στιγμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: