31 Μαΐ 2009

Οικολόγοι και εθνικοί κίνδυνοι

Θέλω να καταγγείλω εδώ ότι το δήθεν οικολογικό ιδεολόγημα, πως πρέπει να τρώμε ό,τι έχει παραχθεί σε ακτίνα 100 μιλίων από τον τόπο κατοικίας μας (κάτι έγραφε και το περιοδικό του Βήματος σήμερα), είναι βαθύτατα αντεθνικό και κατευθυνόμενο.

Αν εφαρμόσουμε την αρχή των 100 μιλίων στα ανατολικά νησιά του Αιγαίου (πολλά απ' αυτά βρίσκονται πάνω από 100 μίλια μακριά από την ηπειρωτική Ελλάδα) θα τα καταστήσουμε διατροφικώς εξαρτημένα από την Τουρκία.

Προσθέστε παλιότερες "φιλικές προσφορές" σύνδεσης των νησιών με το τουρκικό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας, συν την πείσμονα εμμονή των νησιωτών να εξακολουθούν να κατοικούν στις (ανατολικά προσανατολισμένες) πρωτεύουσες - και καταλαβαίνετε τους κινδύνους που ελλοχεύουν.

Τέτοια ερωτήματα πρέπει να κάνουν στον Τρεμόπουλο. Αντί να τον αποκλείουν από τα debates μήπως και επισκιάσει τους ...καταλληλότερους, θα έπρεπε να τον είχαν εκεί, ώστε να εκτεθεί κι αυτός στη "βάσανο". (Σκόνη θα τον έκανε ο Σρόιτερ, αν τον καλούσε να εξηγήσει τις αλήθειες που άγαρμπα εκστόμιζε παλιότερα και σήμερα κάνει "γαργάρα".)

Δεν υπάρχουν σχόλια: