25 Σεπ 2009

Ηλιόσποροι

Οι "στοιχηματζήδες" δεν αστειεύονται, μια και το διακύβευμα είναι υλικό (λεφτά) και όχι αφηρημένο. Παρακολουθώντας τα προγνωστικά τους μπορούμε να έχουμε μια αίσθηση για το πού πάει το πράγμα. Αυτή τη στιγμή δείχνουν να θεωρούν ιδιαίτερα πιθανό τον εξής συνδυασμό αποτελεσμάτων:
- αυτοδυναμία,
- διαφορά άνω των 6 μονάδων,
- πεντακομματική βουλή.

Η "εξίσωση δύο αγνώστων" (Χ = ποσοστό πρώτου κόμματος και Υ = ποσοστό μη εκπροσωπούμενων ψήφων) σε συνδυασμό με την προβολή των τελευταίων νόμιμα δημοσιευμένων δημοσκοπικών αποτελεσμάτων (πριν το fimotro δηλαδή...) δείχνει ότι το Πασόκ δεν έχει να φοβάται παρά μόνο ένα σενάριο: να πάρει το ίδιο κάτω από 41% (Χ) και οι μη εκπροσωπούμενοι κάτω από 4% (Υ). Ακόμη κι έτσι, το "φοβάται" είναι σχετικό: σε ένα τέτοιο σενάριο, οι Οικολόγοι-Πράσινοι θα είναι εντός Βουλής και μάλλον θα είναι διατεθειμένοι να συμπράξουν σε μια "πρασινοπράσινη" συμμαχία (πιο καθαρά δεν θα μπορούσαν να το πουν).

Η δική μου αίσθηση πάντως είναι ότι η επόμενη κυβέρνηση θα έχει μόνο ήλιο (έστω με ..."150 έδρες και μισή") και όχι ...ηλίανθο. Για να δούμε...


Δεν υπάρχουν σχόλια: