23 Σεπ 2009

Olympic hot air

Εύστοχα το Πασόκ επισημαίνει ότι το 2004 νιώθαμε καλύτερα απ' ό,τι σήμερα, κι αυτό όχι μόνο εξαιτίας της περίφημης "κρίσης", που γνωστός μουσικοσυνθέτης την αποδίδει -όπως διάβασα- στις σκοτεινές δυνάμεις που πολεμούν την Ελλάδα (Κίσινγκερ κ.λπ. - τέτοια πρωτοτυπία). Αυτό το συναίσθημα -του "ξεφουσκώματος"- φαίνεται ότι στη φετινή εκλογική αναμέτρηση θα είναι καθοριστικότερο (και πιο διάχυτο) απ' ό,τι το 2007.

Όμως, η επανειλημμένη αναφορά του Γ. Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ (22/9), στην Ελλάδα των Ολυμπιακών Αγώνων -και την ευνοϊκή επίδραση αυτής της μεγάλης διοργάνωσης στην απασχόληση- δημιουργεί προβληματισμό. Δεν "παντρεύεται" εύκολα με τις εξαγγελίες για αξιοποίηση του "κρυμμένου" δημιουργικού δυναμικού αυτής της χώρας, ούτε καν με την ασαφή (κατά τη γνώμη μου) "πράσινη ανάπτυξη". Παραπέμπει (όπως και άλλα σημεία του πασοκικού "προγράμματος", βλ. "επανεκκίνηση") σε ακόμη περισσότερη αντιπαραγωγικότητα - με μπόλικο δανεισμό (και κάποιους φόρους), για να συντηρηθεί ένα ομαλό κλίμα χωρίς να θιγούν πολλά κακώς κείμενα, κι ας πληρώνουμε από "μεθαύριο" και επ' αόριστον το μεγαλύτερο μέρος του λογαριασμού.

Απογοητευτικό αυτό το "χάιδεμα αυτιών", αλλά δεν ξέρω τι διαφορετικό μπορούμε να ακούσουμε από ελληνικό κόμμα εξουσίας που θέλει (και ενδέχεται) να κυβερνήσει αυτοδύναμα. Μια ευχή μόνο: ο Θεός να μας φυλάει από τους μελλοντικούς "εθνικούς στόχους"...3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μα σε παρακαλώ, εξακολουθείς και ακούς ακόμα κομματικά προεκλογικά προγράμματα; Εγώ, αφού είδα την "επανίδρυση του κράτους", τα είδα όλα και ησύχασα.

Ανώνυμος είπε...

Και επί τη ευκαιρία, την οικονομία θα την φτιάξει η κυρία Λούκα όπως την είχε φτάξει στα '80s ο σύζυγός της;;; Πείτε μου πως είναι ψέματα!!!!
(Εκτός και αν ανήκουν σε διαφορετική οικονομική σχολή ή αν έχουν κάνει την οικογενειακή αυτοκριτική τους)...

Yank_o είπε...

Διάβασα το πρόγραμμα του Πασόκ και παρατηρώ δύο πράγματα: 1 - Λείπει το πώς και το ποιος, οπότε απέχει πολύ από το να με πείσει. 2 - Αφού μάλλον θα κέρδιζαν άνετα και χωρίς πρόγραμμα, τι το ήθελαν;!