14 Ιαν 2013

Επίθεση στα γραφεία της ΝΔ - Τις πταίει;

Ας ξεκολλήσουμε από τις εύκολες εξηγήσεις. Πώς είναι δυνατόν να "δείχνουν" την ηγεσία Σύριζα ως φυσικό ή έστω ηθικό αυτουργό της επίθεσης στα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού; Το ότι η νυν αξιωματική αντιπολίτευση καταδικάζει "χλιαρά" μόνο την ενέργεια, δεν λέει και τίποτα. Πάντα χλιαρά τα καταδίκαζε αυτά, μη στενοχωρηθεί και το εξάρχειο. Χρειάζονται πιο απτές αποδείξεις. Όπως, για παράδειγμα, ότι εδώ είχαμε σφαίρες, δεν είχαμε απλώς τα "αντικείμενα που χρησιμοποιεί ο καθένας στο σπίτι του" (μολότοφ κ.λπ.). Άρα πρέπει να ξεφύγουμε από την απλοϊκή καταδίκη της Κουμουνδούρου. Και να βάλουμε λίγη φαντασία. Μερικές πιθανές εκδοχές:

(1) Υπόκοσμος

Ο παράδρομος της Συγγρού, ειδικά στην περιοχή των Τζιτζιφιών, στα 35 σχεδόν χρόνια της ύπαρξής του φιλοξενεί (τις νύχτες κυρίως) διάφορα κακοποιά στοιχεία, που αρχικά περιστρέφονταν γύρω από τους/τις τραβεστί (η ταινία Άγγελος χρονολογείται από το '82!) και στη συνέχεια εμπλουτίστηκαν με ρωσο-φονικά στοιχεία.





















(2) Εξωγήινοι

Το Πλανητάριο, στο απέναντι πεζοδρόμιο, έχει εξελιχθεί απίστευτα τα τελευταία χρόνια. Η φήμη των ταινιών που προβάλλονται στο θόλο του έχει φύγει και πέρα από τα όρια της γης, με αποτέλεσμα να αποτελεί πλέον στέκι ιπτάμενων αντικειμένων (UFO) από διάφορα σημεία του σύμπαντος, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες αξιοποιούνται ως έξτρα ατραξιόν του ιδρύματος. Δυστυχώς, δεν είναι δυνατό να ελεγχθεί το ποιόν κάθε ενός διαστημικού σκάφους που επισκέπτεται το Ευγενίδειο, κι έτσι δεν αποκλείεται το πλήρωμα κάποιου από αυτά να θέλησε, άκακα, να εξασκηθεί στη σκοποβολή, προσπαθώντας να πετύχει τον high tech πυρσό λοξά απέναντι που του τράβηξε την προσοχή.














(3) Ο Τζάμπας

Στο κτίριο της ΝΔ στεγάζεται και η γνωστή αλυσίδα ηλεκτρονικών και άλλων συσκευών. Ο εφευρετικός Τζάμπας έχει μεγάλη συλλογή από σπαστά μακριά καλαμάκια. Δεν είναι όλα πλαστικά. Όπως μαθαίνουμε, πάντα ήθελε να δοκιμάσει την αποτελεσματικότητα μιας τεθλασμένης μεταλλικής κάννης. Με πόση δύναμη φεύγει η σφαίρα όταν φτάσει στο στόμιο; Εδώ σας θέλω.














(4) Ο Τζάμπα-Έφυγε (το πνεύμα Του, όμως, έμεινε)

Λίγο παρακάτω από τα γραφεία της ΝΔ είναι το Ωνάσειο, που "φιλοξένησε" τον άρρωστο Ανδρέα Παπανδρέου, το μεγάλο λαοπρόβλητο ηγέτη, λίγο καιρό πριν "φύγει". Οι πιστοί οπαδοί του ιδρυτή του Πασόκ, το 33% των ελλήνων που πίνει ακόμη νερό στ' όνομά του, περίμεναν από καιρό ένα μεταφυσικό σημάδι, μια παρέμβαση στις εξελίξεις. Κάποιοι απ' αυτούς είναι εύλογο να υποθέσουν ότι ο Μεγάλος, με την παρουσία του πνεύματός του και μόνο, θα πραγματοποιήσει ένα "χτύπημα", συμβολικό μεν, αλλά πανίσχυρο, που θα σημάνει την αρχή του τέλους της διακυβέρνησης από τη Δεξιά με "ουρά" την παρηκμασμένη κεντροαριστερά.


Δεν υπάρχουν σχόλια: