30 Ιουλ 2013

Ο Μπελούσης...

Ο Τζίμης δεν είχε την τύχη του αδελφού του. Κι αυτό είναι ταυτόχρονα καλό και κακό.

Ο μεγάλος αδελφός, Τζων Μπελούσι, είχε πρωταγωνιστήσει στο θρυλικό Blues Brothers, αλλά πήρε την κάτω βόλτα με τα ναρκωτικά, τα οποία τον πήραν από τη ζωή σε ηλικία μόλις 33 ετών, το 1982.

Ο Τζιμ τα γλίτωσε όλα αυτά, αλλά ποτέ δεν γύρισε κάτι σαν το Blues Brothers.

Ούτε και στην προσωπική του ζωή "στέριωσε", έκανε τρεις γάμους (αν και για πολλούς αυτό δεν είναι απαραιτήτως κακό!).

Σήμερα όμως, λίγο πριν κλείσει τα 60, "ο Μπελούσης" (κατά το "Μενούσης") αποκτά μια δεύτερη ευκαιρία.

Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, του γνωστού φαληρικού συγκροτήματος (που πρωτίστως αναλώνεται στην υπαγόρευση ερωτήσεων σε εχθρικούς δημοσιογράφους), αποφάσισε να τον βγάλει από την αφάνεια.

Καλοκαιριάτικα, εκμεταλλευόμενος τη σιγή της Δημόσιας Τηλεόρασης (που ακόμη τη βγάζει με "κονσέρβες"), κάτι που μόνο τυχαίο δεν μπορεί να είναι (ιδού οι συμπλεύσεις!), αντικατέστησε το CSI Νέας Υόρκης με τη δικαστική σειρά Defenders (που αγνοούμε αν προβάλλεται πουθενά αλλού στον κόσμο).

Σε αυτήν πρωταγωνιστεί ο βαλκάνιος ηθοποιός, που πλέον έχει χάσει αρκετά μαλλιά ώστε να υποδύεται πειστικά τον ώριμο ιταλο-αμερικάνο δικηγόρο Μορέλλι.

Η εδώ προβολή του κ. Μπελούση δεν είναι τυχαία. Οι Μπελούσηδες είναι γνωστοί - και βραβευμένοι - ως αλβανο-αμερικανοί από το Σικάγο. Η πραγματικότητα όμως είναι πιο σύνθετη.

Το χωριό του Μπελουσαίικου είναι η Κιτέζα (Qyteze), σε απόσταση αναπνοής από τα σύνορα, κάπου ανάμεσα στην Καστοριά και την Κορυτσά.

(Κιτέζα υπάρχει και στην Αττική, στο Λαγονήσι.)

Η δε μητέρα των Μπελούσηδων, Αγνή, ήταν κόρη μετανάστη από την Ελλάδα. Σύμφωνα δε με αποκλειστικές πληροφορίες, ήταν συγγενής με τον έλληνα πρωθυπουργό (οι συμπλεύσεις που λέγαμε!), μια και το επώνυμό της ήταν...

...Σαμαρά!

Δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί αν η Αγνή ήταν η περίφημη "θεία από το Σικάγο", που έστελνε κουλουράκια και άλλα καλούδια στον Αντώνη τον καιρό που σπούδαζε στη Μασαχουσέτη.

Όλα όμως δείχνουν, για μια ακόμη φορά, ότι τίποτε δεν είναι τυχαίο.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στο χθεσινό επεισόδιο όταν κάποιος του λέει ότι είναι συναισθηματικός τύπος επειδή είναι Ιταλός, ο συνεργάτης του τον διορθώνει "Αλβανός είναι"!

Yank_o είπε...

Πολύ ενδιαφέρον. Δεν το πρόσεξα. Το επώνυμο Μορέλλι πάντως είναι καταρχήν ιταλικό (αλλά είναι γεγονός ότι στην Αλβανία ανέκαθεν υπήρχε έντονη ιταλική επιρροή).