14 Αυγ 2013

Αβάντα, μαέστρο, σ' έναν καλαματιανό

Το πράγμα έχει σοβαρέψει, όσο δεν παίρνει.

Η διαπλοκή του συγκροτήματος του Φαλήρου με τη γαλάζια μονταζιέρα, δηλ. τους επικοινωνιακούς "μαγείρους" του Μεγάρου Μαξίμου, είναι πλέον ολοφάνερη ακόμη και στον πιο καλόπιστο παρατηρητή.

Το τελευταίο κρούσμα, που τυχαία υπέπεσε στην αντίληψή μου (μια και εξακολουθώ να αποφεύγω τις ελληνικές εφημερίδες), είναι κραυγαλέο.

Την περασμένη Κυριακή 11/8/'13 το ταξιδιωτικό ένθετο της Καθημερινής παρουσίαζε - όπως συνηθίζει - συμπαθείς ταξιδιωτικούς προορισμούς.

Ένας απ' αυτούς ήταν το Λιμένι - όχι όμως αυτό που γνωρίζει ο "ψαγμένος" τουρίστας, δηλ. ο μικρός παραθαλάσσιος οικισμός ανάμεσα στην Αρεόπολη και το Οίτυλο της Λακωνίας.

Αγαπητοί αναγνώστες, η Καθημερινή μάς ενημερώνει ότι υπάρχει, κατά τα φαινόμενα, και δεύτερο Λιμένι, κάπου στη Μεσσηνία - το οποίο μάλιστα μοιάζει εντυπωσιακά με το πρώτο!

Αδιάψευστος μάρτυρας, η φωτογραφία.

Οι αθεόφοβοι σαμαρικοί, μετά από τη φασαρία που έκαναν - όσο ο νυν πρωθυπουργός ήταν υπουργός πολιτισμού - για να "φέρουν στη Μεσσηνία" το ναό του Επικούρειου Απόλλωνα (μια διαμάχη "σε ξένο αχυρώνα", όπως σας ενημέρωσε προ τετραετίας το παρόν ιστολόγιο), προσπαθούν τώρα να παρουσιάσουν ως "Μεσσηνιακή Μάνη" οτιδήποτε βρίσκεται δυτικά από το ακρωτήριο Ταίναρο.

Με αυτή τη λογική, η Βάθεια, ο Γερολιμένας, η ιστορική Τζίμοβα και νυν Αρεόπολη (μία από τις 54 κοιτίδες "έναρξης" της ελληνικής επανάστασης) και το Οίτυλο, αναπόσπαστα κομμάτια όλα της "μέσα" (και βεβαίως λακωνικής) Μάνης, παρουσιάζονται ως μεσσηνιακά, μόνο και μόνο επειδή η υποτιθέμενη σοβαρή εφημερίδα αβαντάρει τον Αντώνη Σαμαρά χορεύοντας, ανεξάντλητη, καλαματιανό...

(Στην κάτωθι εικόνα, το συνοδευτικό κείμενο, στραμμένο κατά 90 μοίρες για τεχνικούς λόγους - για να καταλάβετε, ότι δεν πρόκειται για λάθος στη λεζάντα της φωτογραφίας, αλλά για συστηματική παραποίηση. Εύγε.)


Δεν υπάρχουν σχόλια: