19 Μαρ 2009

Θαύμα!...

Στη "Ζαμάν" διαβάζω ότι ένα από τα 7 θαύματα του αρχαίου κόσμου, ο ναός της Αρτέμιδος (Έφεσος), θα αναβιώσει - "ακριβές αντίγραφό του" θα κατασκευαστεί στη γειτονική πόλη Σέλτσουκ.
Τα δείγματα γραφής από τέτοιες ρέπλικες στην Τουρκία είναι απογοητευτικά. Δείτε εδώ, π.χ., το ομοίωμα του Δούρειου Ίππου που κοσμεί (;) τον αρχαιολογικό χώρο της Τροίας.

Ακόμη κι αν ο τουρισμός μας σημειώσει πτώση φέτος με την κρίση, κι ακόμη κι αν η Τουρκία (ελέω και φθηνής λίρας) τα πάει καλύτερα, ελπίζω να "αντισταθεί" η κοινή λογική στους πειρασμούς της ευκολίας - και να μην αρχίσουν κι εδώ ανάλογες μόδες (Κολοσσός Ρόδου κ.λπ.).
Να είμαστε σίγουροι, ότι οι όποιες κακές επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού δεν θα οφείλονται στο ότι δεν επιδεικνύουμε αρκετά εκτρώματα.

4 σχόλια:

ioanna είπε...

Μην τους δίνεις ιδέες! ούτε να φανταστώ δε θέλω τι θα μπορούσαν να κάνουν οι δικοί μας!

Yank_o είπε...

Το βλέπω να έρχεται... Αναπαράσταση του αγάλματος του Δία στην Ολυμπία. Για να βοηθήσει τον τουρισμό της πολύπαθης Ηλείας.

evitalioti είπε...

Πάντως πρόσφατα γράφηκε ότι θα γίνει μελέτη για να ξαναφτιάξουν τον Κολοσσό της Ρόδου! Θυμάσαι τον Υπουργό Δικαιοσύνης ΠΑΣΟΚ, τον Αλεξανδρή (αυτόν με το αυτόματο διαζύγιο) που είχε ανακοινώσει ότι στο βυθό του λιμανιού της Ρόδου βρέθηκαν κομμάτια του Κολοσσού; μόνο που αυτά ήταν κομμάτια μαρμάρου, ενώ ως γνωστόν το άγαλμα ήταν ορειχάλκινο ! Αλήθεια δεν είχαν επίσης πει ότι σε κάποιο βουνό της Μακεδονίας θα σκάλιζαν την μορφή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπως τους 4 Αμερικανούς Προέδρους; Με αυτά και αυτά θα μας λένε και οι Τούρκοι "una faccia una razza"!

Yank_o είπε...

Ξεχνιέται ο Αλεξανδρής; Κι όσο για τον Αλέξανδρο, τώρα που μάλλον θα βγει και Μεγαλύτερος Έλληνας στον ΣΚΑΪ, αναζητείται το ελληνικό Rushmore. Προτείνω το όρος Μπέλες (Κερκίνη), πάνω από τη Δοϊράνη, για να το βλέπουν και οι makedonski & να τρώνε όλο το φαΐ τους.