20 Ιουλ 2009

Πριν σιγοντάρει η Αλέκα...

Συγγνώμη κύριε καθηγητά, αλλά εσείς, που θεωρείτε "επιτυχή αποκατάσταση του Κοινοβουλευτικού πολιτεύματος" τη θεσμοθέτηση (με την αναθεώρηση του 1986) ενός διακοσμητικού Προέδρου Δημοκρατίας (εκδότη και δημοσιευτή διαταγμάτων), βγαίνετε και μιλάτε για μετατροπή του σημερινού κατόχου της θέσης σε "εργαλείο" και "σκεύος" στην περίπτωση που - για μια ακόμη φορά - χρησιμοποιηθεί η προεδρική εκλογή από πολιτικά κόμματα για προώθηση των δικών τους επιδιώξεων;

Ιδού η αναφορά (από συνέντευξη, το πλήρες κείμενο της οποίας θα το δείτε ΕΔΩ):

Καταρχήν μετά την αναθεώρηση του 1986, την οποία πνευματικά χρεώνεται, προς τιμήν του, ο Ανάστασης Πεπονής, έχουμε μια πολύ επιτυχή αποκατάσταση του Κοινοβουλευτικού πολιτεύματος. Η αφαίρεση των υπερεξουσιών από τον Πρόεδρο καθιστούν φυσικούς εκφραστές της πολιτικής βούλησης, το Κοινοβούλιο και την Κυβέρνηση.

Οι δύο ιστοσελίδες πάντως, στις οποίες διάβασα την είδηση για τη συνέντευξη του συνταγματολόγου στην Καθημερινή της 19/7/'09, ανέγραψαν λανθασμένα το όνομά του: "Κωνσταντίνο" τον έκανε η μία, έκοψε το ένα "σ" του επωνύμου του η άλλη. Δεν είναι, φαίνεται, και τόσο "household name" όσο άλλοι συνάδελφοί του.

3 σχόλια:

Βασίλης Βλάχος είπε...

Αν η δουλειά του ΠτΔ είναι "εκδότης και δημοσιευτής διαταγμάτων", έχω τον τέλειο υποψήφιο: τον Σταύρο Ψυχάρη! Κάθε καλοκαίρι, στην επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας, θα μοιράζει DVD από τη δράση των ...Λαμπράκηδων!

Yank_o είπε...

Πιο εύστοχος δεν θα μπορούσες να είσαι...

Ανώνυμος είπε...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,聊天室,情色,a片,AV女優