Συγγνώμη κύριε καθηγητά, αλλά εσείς, που θεωρείτε "επιτυχή αποκατάσταση του Κοινοβουλευτικού πολιτεύματος" τη θεσμοθέτηση (με την αναθεώρηση του 1986) ενός διακοσμητικού Προέδρου Δημοκρατίας (εκδότη και δημοσιευτή διαταγμάτων), βγαίνετε και μιλάτε για μετατροπή του σημερινού κατόχου της θέσης σε "εργαλείο" και "σκεύος" στην περίπτωση που - για μια ακόμη φορά - χρησιμοποιηθεί η προεδρική εκλογή από πολιτικά κόμματα για προώθηση των δικών τους επιδιώξεων;
Ιδού η αναφορά (από συνέντευξη, το πλήρες κείμενο της οποίας θα το δείτε ΕΔΩ):
Καταρχήν μετά την αναθεώρηση του 1986, την οποία πνευματικά χρεώνεται, προς τιμήν του, ο Ανάστασης Πεπονής, έχουμε μια πολύ επιτυχή αποκατάσταση του Κοινοβουλευτικού πολιτεύματος. Η αφαίρεση των υπερεξουσιών από τον Πρόεδρο καθιστούν φυσικούς εκφραστές της πολιτικής βούλησης, το Κοινοβούλιο και την Κυβέρνηση.
Οι δύο ιστοσελίδες πάντως, στις οποίες διάβασα την είδηση για τη συνέντευξη του συνταγματολόγου στην Καθημερινή της 19/7/'09, ανέγραψαν λανθασμένα το όνομά του: "Κωνσταντίνο" τον έκανε η μία, έκοψε το ένα "σ" του επωνύμου του η άλλη. Δεν είναι, φαίνεται, και τόσο "household name" όσο άλλοι συνάδελφοί του.
2 σχόλια:
Αν η δουλειά του ΠτΔ είναι "εκδότης και δημοσιευτής διαταγμάτων", έχω τον τέλειο υποψήφιο: τον Σταύρο Ψυχάρη! Κάθε καλοκαίρι, στην επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας, θα μοιράζει DVD από τη δράση των ...Λαμπράκηδων!
Πιο εύστοχος δεν θα μπορούσες να είσαι...
Δημοσίευση σχολίου