29 Απρ 2010

Η ερώτηση και η απάντηση

"Υπάρχει ελληνικό μοντέλο;" ήταν ο καλοπροαίρετος τίτλος άρθρου γεμάτου μετεκλογική ευφορία, από το οποίο μου είχαν μείνει στη μνήμη (όχι λέξη προς λέξη, το παραδέχομαι) κάποιες ανέλπιστα προφητικές φράσεις, όπως:

Η Ελλάδα γίνεται τα επόμενα χρόνια ένα πολιτικό εργαστήριο όπου θα δοκιμαστεί αν υπάρχει -συγχωρήστε το νεολογισμό- τρίτος δρόμος μετά τον Τρίτο Δρόμο.

"Πολιτικό εργαστήριο!" Είμαι σίγουρος ότι κάποιοι θα σπεύσουν να παραλληλίσουν τη χώρα με τα σχολικά εργαστήρια χημείας, όπου κάποιοι μαθητευόμενοι αναμειγνύουν υλικά με κίνδυνο έκρηξης. Ο χρόνος θα δείξει αν οι κυβερνώντες "ξέρουν τι κάνουν" (η αναβλητικότητα και η ασυνέπεια, πάντως, δεν αφήνουν μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας).

Τουλάχιστον, το ερώτημα του τίτλου (περί μοντέλου) απαντήθηκε σχετικά σύντομα (μέσα στο πρώτο εξάμηνο της πιο-νέας-διακυβέρνησης), όπως φαίνεται και από την κάτωθι φωτογραφία. Κάτι είναι κι αυτό. (Συγγνώμη, παρασύρθηκα και έκανα πλάκα. Ποιος ξέρει, ίσως απαγορευτεί προσωρινά η διακωμώδηση της επικαιρότητας, μια και οι περιστάσεις είναι κρίσιμες.)







Δεν υπάρχουν σχόλια: