11 Απρ 2010

Hic Corinthus hic saltus

Η περασμένη Πέμπτη (8/4/'10) θα πρέπει να ήταν η παγκόσμια ημέρα χαϊδέματος μηχανόβιων. Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι ήταν εντυπωσιακό το θέαμα του δικυκλιστή που πήδηξε πάνω από τη διώρυγα. Φαίνεται ότι θα ήταν παράταιρο και ξενέρωτο, μια τέτοια μέρα, να γραφτεί κάτι για το ατύχημα - ευτυχώς, απ' ό,τι φαίνεται, χωρίς ανεπανόρθωτες συνέπειες - που έγινε το ίδιο απόγευμα στα Καλάμια Κορίνθου μπροστά στα μάτια δικών μου ανθρώπων. Ατύχημα, με αποκλειστικό υπαίτιο έναν (μάγκα, προφανώς) μοτοσικλετιστή, που θεώρησε ότι στο πεζοδρομημένο οδικό τμήμα στα Καλάμια γίνεται ανεκτή η κυκλοφορία πάσης φύσεως τροχοφόρων, ακόμη και μηχανοκίνητων. Ένα, απρόσεκτο προφανώς, παιδάκι έκανε το λάθος, κινούμενο ανάμεσα στα τραπεζοκαθίσματα και την παραλία, να βρεθεί στο δρόμο του ξένοιαστου καβαλάρη. Κλήθηκαν και κατέφθασαν ασθενοφόρο και αστυνομία, που δεν ξέρω αν τελικά έκαναν κάτι, διότι το παιδάκι μάλλον δεν έχρηζε διακομιδής, απλά βρισκόταν σε σοκ, εμφανώς παραδειγματισμένο από το πάθημά του.

Το "κλου", που το παρατήρησα και ο ίδιος, ήταν τα μαρσαρίσματα δύο τουλάχιστον μοτοσικλετών επί του πεζοδρόμου, την ώρα που οι αστυνομικοί αναχωρούσαν από το σημείο, προφανώς ανακουφισμένοι που "πέρασε κι αυτό" ή, ποιος ξέρει, έτοιμοι για άλλες "επικίνδυνες αποστολές". Τους πέρασε άραγε από το μυαλό ότι μπροστά τους (δηλ. προκλητικά) κάποιοι φέρονταν παράνομα; Μήπως και αυτοί, όπως και οι δαιμόνιοι ρεπόρτερ και ευαίσθητοι πολίτες, έχουν (έχουμε) εθιστεί στο θέαμα μοτοσικλετών αλλά και αυτοκινήτων που περιφέρονται στον πεζόδρομο, αντί οι κάτοχοί τους να παρκάρουν και να περπατήσουν την αστρονομική απόσταση των 100 μέτρων; Ή μήπως τα Καλάμια είναι κατά βάθος αυτοκινητόδρομος και δεν το ξέρουμε;

5 σχόλια:

evitalioti είπε...

Φταίμε εμείς οι γονείς που έχουμε την απαίτηση να πίνουμε ξένοιαστοι έναν καφέ και τα παιδιά μαας να παίζουν στον πεζό (παιζό)- δρομο.

Βασίλης Βλάχος είπε...

Τα ίδια γίνονται σε όλους τους πεζόδρομους, ανεξαιρέτως. Τα αστυνομικά όργανα, αντίστοιχα, νομιμοποιούν τις παρανομίες με την εξοργιστική απραξία τους, κατά τον τρόπο ακριβώς που αναφέρεις! Σε επιστολή μου στο Χρυσοχοΐδη ανέφερα όλα αυτά και έλαβα την απάντηση (από τον αρμόδιο αξιωματικό) ότι ...εδόθησαν συστάσεις για εντατική αστυνόμευση! Για γέλια και για κλάματα, δηλαδή!

Ανώνυμος είπε...

Όλα τα προβλήματα οδικής και δημόσιας ασφάλειας λύθηκαν!!!Πιάστηκε επι τέλους ο επαναστατικός αγώνας! Δική μου άποψη οι πραγματικοί τρομοκράτες είναι οι κρατικοί λειτουργοί!!! Η αποστολή τους είναι να γαμάνε τους νομοταγείς πολίτες!!! Βλέπεις εμείς δεν έχουμε λόγο να τους χαρτζηλικόνουμε!Aνάθεμα όταν ξεσηκωθούμε!θα γίνει της Γαλλικής επανάστασης!

Yank_o είπε...

@Ανώνυμε,

Και η Μάνια Τεγοπούλου έχει παρόμοια άποψη. Εγώ διαφωνώ, η ένοπλη βία είναι καταδικαστέα, παράνομη και ανεπιθύμητη και μπράβο σε αυτούς που συμβάλλουν στην κατάλυσή της. Οι ανίκανοι και απογοητευτικοί δημόσιοι λειτουργοί μας εξοργίζουν, αλίμονο όμως αν καταφύγουμε όλοι από τώρα στην ακρότητα.

Ανώνυμος είπε...

Δεν με κατάλαβες! η ένοπλη βία το μόνο που κάνει είναι να οπλίζει το σύστημα, κατασκεύασμα δικό τους είναι! Εμείς οι νομοταγείς είμαστε τα θύματα.Ποιός ασχολείται άν περπατάμε ελεύθεροι και ασφαλείς στα πεζοδρόμια? ή άν κάνουμε κλουβιά τα σπίτια μας? ή άν μερικοί μπάτσοι ξεφτιλήζονται και τα παίρνουν μέχρι από γύφτους! (όχι πως από τους άλλους είναι καλό)Εξαντλούν τον επαγκελματισμό τους σε απλούς πολίτες. ΡΕ!! Να περπατίσουμε ελεύθεροι θέλουμε!!!