16 Απρ 2010

Rob the robber

Πάω στο μεγάλο πολυεθνικό σουπερμάρκετ. Βάζω τα ψώνια μου στο καλάθι. Φτάνω στο ταμείο και, αντί να πληρώσω, δίνω στην ταμία τον αριθμό του κινητού μου τηλεφώνου, δηλώνω ότι αρνούμαι να συνεισφέρω στα έσοδα του μεγαλοκαπιταλιστή - που εκμεταλλεύεται τους εργαζομένους, αγοράζει φθηνά και πουλάει πανάκριβα, συμβάλλοντας έτσι στην "ακρίβεια" - και προσπαθώ να φύγω σαν κύριος.

Ποια αντίδραση πρέπει να περιμένω από τη διεύθυνση του καταστήματος; Είμαι μάγκας και ρομπέν των δασών; Ή είμαι ένας κοινός κλέφτης;

Φίλος μου δήλωσε περίπου έκπληκτος που εν έτει 2010 νέοι και έξυπνοι άνθρωποι διαλέγουν τον δρόμο της ένοπλης πάλης, όπως ο νεκρός Φούντας (ή διάφοροι άλλοι από τους προστατευόμενους δημοφιλούς εφημερίδας, σαν κι αυτούς που πρόσφατα άρχισαν να συλλαμβάνονται). Μετά τα γεγονότα του 2008 - και λαμβάνοντας υπόψη διάφορα παθολογικά κοινωνικά φαινόμενα στη μεταολυμπιακή, κυρίως, Ελλάδα, που τροφοδοτούν ακρότητες - δεν νομίζω ότι κανείς μας θα έπρεπε να ξαφνιάζεται, ούτε από την "τρομοκρατία" ούτε από την τάση νομιμοποίησης συμπεριφορών που (πίστευα ότι) κανένας γονιός δεν θα ήθελε να διδάξει στα παιδιά του ή να ανεχθεί από αυτά.

4 σχόλια:

evitalioti είπε...

Τελικά, καλλιεργείται στον κόσμο μία νοοτροπία απίστευτη! Εχουμε νόμους, κανείς δεν τους εφαρμόζει, η αστυνομία είναι "διακοσμητική", η δικαιοσύνη είναι "πουλημένη", οι πολιτικοί είναι "κλέφτες". Αρα, η λύση είναι η ΑΥΤΟΔΙΚΙΑ!!! Κατεβάζουμε τις παράνομες (όντως) πινακίδες, δεν πληρώνουμε διόδια, ή δεν ξέρω τι άλλο έπεται. Αρα δεν έχουμε ΚΡΑΤΟΣ και ο καταστατικός Χάρτης της χώρας είναι ένα κουρελόχαρτο...

Ευ. Σπινθάκης είπε...

Είναι η παλιά "αριστερή" νοοτροπία "νόμος είναι το δίκιο του εργάτη" που μεταλλάσσεται σε "νόμος είναι το δίκιο των γιωταχήδων". Ύπάρχει άραγε αριστερά των γιωταχήδων?

Yank_o είπε...

@ Ευ. Σπινθάκη:
Τα πάντα υπάρχουν, και gauche caviar και αυτό που περιγράφετε.

@evitalioti:
Η ελπίδα είναι ότι η παρούσα πολιτική τάξη θα μπει στο χρονοντούλαπο. Το κακό είναι ότι μέχρι τότε θα πρέπει κάποιοι να κρατήσουν τα ηνία της χώρας.

Yank_o είπε...

Και μια και μιλάμε για αυτοδικία και για νοοτροπίες:

http://www.isthmos.gr/article.php?news_id=17405