21 Μαρ 2011

Τρεις "ροχάλες"...

...και μάλιστα ταυτόχρονες.

Η μία από σύλλογο.

Η άλλη από ινστιτούτο.

Η τρίτη από παλαιότερο εργοδότη.

Σημαντικοί οργανισμοί και οι τρεις, με αξιόλογους ανθρώπους στο τιμόνι τους. Γι' αυτό και η απορία γίνεται ιδιαίτερα έντονη. Αν και είναι έντονος ο πειρασμός εύκολων, λογικών (και ίσως εν τέλει αληθινών) εξηγήσεων για τον καθένα τους.

Οι μεν μάλλον μίλησαν με καλοθελητές "φίλους" και ενοχλήθηκαν. Η κριτική ποτέ δεν εκλαμβάνεται ως κάτι 100% ανώδυνο, ακόμη κι αν είναι "1000%" δίκαιη.

Οι δε φαίνεται ότι κάποιες φορές παίρνουν φόρα και ξεχνάνε να προσέξουν γύρω τους και να κόψουν ταχύτητα, κάτι που καμιά φορά σώζει ζωές.

Οι τρίτοι, όχι για πρώτη φορά, εφάρμοσαν διαχωριστική πολιτική, διακρίνοντας ανάμεσα στους δικούς τους και στα ξένα σώματα.

Δεν πειράζει. Ας είναι όλοι τους καλά. Μακριά (πολύ μακριά, ελπίζω) κι "αγαπημένοι" (μεταξύ τους, διότι με αυτόν που εισέπραξε τη "ροχάλα", ας μην το περιμένουν).



3 σχόλια:

Yank_o είπε...

Επειδή κάποιοι αγαπητοί φίλοι παραπονέθηκαν για την ασάφεια της ανάρτησης, τα πράγματα έχουν ως εξής:
- Χθες στο Αντίρριο διεξήχθη ημερίδα για την οδική ασφάλεια.
- Τη φιλοξενούσε ο παλιός μου εργοδότης, "Γέφυρα Λειτουργία", και τη συνδιοργάνωναν ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (του οποίου είμαι μέλος) και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας "Πάνος Μυλωνάς", το οποίο το παρακολουθώ από τα πρώτα του βήματα.
- Η εταιρεία μου συμμετείχε ως χορηγός. Παρόλα αυτά, οι εκπρόσωποί μας δεν προσκλήθηκαν να μιλήσουν (ενώ όλες οι άλλες ομοειδείς εταιρείες είχαν εκπρόσωπο).
- Στα 18 χρόνια της επαγγελματικής μου εμπειρίας έχω ασχοληθεί κάμποσο με την οδική ασφάλεια και άρα όλο και κάτι έχω να συνεισφέρω σε τέτοιες εκδηλώσεις.
- Το ότι δεν με θυμήθηκαν ούτε οι εταιρικές οντότητες της Γέφυρας (υπό τον κ. Παπανικόλα), ούτε ο σύλλογος (υπό τον κ. Χαλκιά), ούτε το ινστιτούτο (υπό την κα Μυλωνά), το αποκαλώ "τρεις ροχάλες". Άδικο έχω;

my way είπε...

Δεν έχεις άδικο. Kαι ακόμα (όσοι είμαστε σχετικά "κοντά" σε αυτούς τους χώρους, τους ανθρώπους και τις εκδηλώσεις), προσπαθούμε να καταλάβουμε αν κρύβεται κάτί. Πιο εύκολα πάντως πιστεύω ότι κρύβεται μόνο η αμέλεια.

Yank_o είπε...

Η "αμέλεια" είναι μια συχνή, βολική δικαιολογία, που συνοδεύεται από τα εξής: (1) Σιγά, πώς κάνεις έτσι; (2) Εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν, (3) Τόσα λεφτά παίρνεις, τι μιλάς κι από πάνω; Οι "αμέλειες", όχι μόνο στα ποινικά δικαστήρια αλλά και στα θέματα ηθικής δεοντολογίας, έχουν όνομα και επώνυμο, αυτό του "αγορανομικού υπευθύνου". Ακόμη κι αν η γραμματέας του ΣΕΣ, η p-r-ατζού της Γέφυρας ή η αντίστοιχη του ΙΟΑΣ έκαναν "πατάτα", η ευθύνη βαρύνει τον Β. Χαλκιά, τον Π. Παπανικόλα και την Β. Δανέλη-Μυλωνά αντίστοιχα.