5 Ιουν 2011

Σούπερ αποκάλυψη: Πίσω από τους "Δεν Πληρώνω" είναι...

Όλοι ξέραμε ότι οι έλληνες οδηγοί επί δεκαετίες πλήρωναν αγόγγυστα διόδια στον κρατικό φορέα "διαχείρισής τους", και παρατηρήσαμε ότι κάποιοι άρχισαν να αντιδρούν όταν ξεκίνησε η παραχώρηση των δρόμων σε ιδιώτες που προσέφεραν μάλιστα βελτιωμένες υπηρεσίες. Αυτή η παράδοξη συμπεριφορά αποδόθηκε από αρκετούς στον κρατισμό που έχει ριζωθεί στους έλληνες των τελευταίων δεκαετιών και κυρίως της α' πασοκικής εποχής και εντεύθεν. Ναι, καλά.

Η σημερινή μας αποκάλυψη θα διαβεβαιώσει και τους πιο δύσπιστους ότι η πραγματική αιτία του φαινομένου είναι αλλού. Θα θέλαμε να το αποκαλέσουμε ξενόφερτο, δυστυχώς όμως πρέπει με λύπη μας να αναγνωρίσουμε ότι κατά ένα μέρος έβαλε το χεράκι του και επιφανές μέλος της ελληνικής εν ΗΠΑ ομογένειας. Ο Αντώνης Κιντής των Red Hot Chili Peppers και οι 3 συνάδελφοί του, σε ανύποπτο χρόνο (2000), πριν ακόμη το αμερικανοκίνητο καπιταλιστικό σύστημα χρηματοδοτήσει τα μεγάλα έργα αυτοκινητοδρόμων, περνούσαν σε όλο τον κόσμο (και στους πολλούς έλληνες φίλους τους) το ίδιο βασικό μήνυμα, που οικειοποιήθηκαν μετά το 2008 οι "αρσιμπαρίστες". Για του λόγου το ασφαλές, προσέξτε το βιντεάκι (εδώ), στο δεύτερο λεπτό και τεσσαρακοστό τρίτο δευτερόλεπτο (2:43) και τη χαρακτηριστική φωτογραφία στο τέλος αυτού του άρθρου.

Αντώνη, αν ποτέ ο δρόμος φτάσει στη γη των προπατόρων σου, δεν νομίζω ότι θα καλέσουν εσένα να κόψεις την κορδέλα. Πιο πιθανό βλέπω τον συμπατριώτη σου το Yanni (Χρυσομάλλη)!

2 σχόλια:

ioanna είπε...

Ώστε έτσι ξεκίνησαν όλα...

Προφανώς πρόκειται για συνωμοσία: βιντεάκια με υποσυνείδητα μηνύματα κάνουν πλύση στο ανυποψίαστο κοινό, ώστε να μην πληρώνουν τα διόδια.

Ποιός κρύβεται πίσω από όλα αυτά;

Πώς κατάφεραν να χρησιμοποίησουν το άξιο τέκνο της Ελλάδας, Αντώνη Κιντή(καλλιτεχνικό Anthony Kiedis) για τους ανίερους σκοπούς τους;

Γιατί το συγκρότημα λέγεται Καυτερές Κόκκινες Πιπεριές και όχι Δροσερά Πράσινα Κολοκυθάκια;

Τρία καυτά ερωτήματα αναμένουν απάντηση.Θα τολμήσει ο blogger να αποκαλύψει όλη την αλήθεια;

Yank_o είπε...

@ioanna,

Στο πρώτο ερώτημα, "ποιος κρύβεται", η απάντηση νομίζω ότι έχει δοθεί στο ίδιο το άρθρο. "Το αμερικανοκίνητο καπιταλιστικό σύστημα" που θέλει να βγάλει αποδόσεις δηλ. ξίγκι από τα έργα που έχει ανάγκη ο (κάθε) τόπος. Πρώτα παρασέρνει στον δανεισμό και μετά βαράει στ' αυτιά.

Στο δεύτερο, ο Αντώνης είναι πάνω απ' όλα Άνθρωπος. Every man has his price, λένε ορθά οι αγγλοσάξονες. Ήταν πολλά τα λεφτά, Yanni.

Στο τρίτο, κατά την προσωπική γνώμη του μπλόγκερ, υπάρχει κυρίως χρωματολογικό υπόβαθρο. Το κόκκινο έχει χαρακτήρα επιθετικό και το πικάντικον του πράγματος τονίζει στον εκάστοτε οργανισμό (σώμα ή φορέα) πόσο βίαιες τελικά είναι οι διεργασίες που πρέπει να συντελεστούν. Τα πράσινα δροσερά κολοκυθάκια δεν θα το πετύχαιναν επ' ουδενί αυτό. Η άποψη είναι, το ξαναλέω, προσωπική και ευχαρίστως θα ακούσω και τον αντίλογο!