18 Οκτ 2011

Υπάρχει λόγ(γ)ος

Μέσα σε μια υπόθεση που μας πονάει, οι γείτονες μας δείχνουν χωρίς να το θέλουν το δρόμο για την σταδιακή περιβαλλοντική αναβάθμιση εκτάσεων που υπέστησαν, ας πούμε, αλλαγή χρήσης.

Στη φωτογραφία εικονίζονται τα Βαρόσια, η νότια συνοικία της Αμμοχώστου που, στο μεγαλύτερο μέρος της, παραμένει αποκλεισμένη εδώ και 37 χρόνια.

Χωρίς την ανθρώπινη παρουσία, η βλάστηση έχει εξαπλωθεί στο πρότερο πεδίο ανθρώπινης δραστηριότητας. Τα Βαρόσια έχουν γίνει ένας λόγγος. Μέχρι και θαλάσσιες χελώνες έχουν θεαθεί στην παραλία που παλιά έσφυζε από τουρίστες.

Αυτή θα ήταν η ιδανική, περιβαλλοντικά, λύση για το Ελληνικό, αλλά και τον Ελαιώνα (μου τα έλεγαν και κάποιοι αναγνώστες παλιότερα, βλ. αυτή την ανάρτηση και κυρίως τα σχόλιά της, όμως δυσπιστούσα...). Ειδικά για το παλιό αθηναϊκό αεροδρόμιο, είναι μεγάλο κρίμα που έχουν περάσει 10,5 χρόνια από το κλείσιμό του (και επτά από τους Ολυμπιακούς) και δεν έχει γίνει απολύτως τί-πο-τα, πέρα από συζητήσεις και αντιδικίες, ανούσιες πια και (στης κρίσης τον καιρό) ουτοπικές.

Ενώ τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πάρα πολύ απλά. Απλά μια συντήρηση της περίφραξης - κι άσε το από μέσα να ρουμανιάζει...


Δεν υπάρχουν σχόλια: