14 Μαΐ 2012

Μια ψυχή που είναι να βγει...

Με αυτά που διαβάζω εδώ κι εκεί, κοντεύω να ξεχάσω την αριθμητική (και τα ελληνικά) που ξέρω. Αφορμή, τα όσα ισχυρίζονται διάφοροι "ερμηνευτές" του εκλογικού αποτελέσματος.

Διάβασα για "αριστερή αντιμνημονιακή πλειοψηφία". Και κάνω τη σούμα:
Σύριζα 16,8 + ΚΚΕ 8,5 + Ανταρσύα 1,2 + Λούκα 1,0 + (Γ)Καζάκης 0,9 + Δεν Πληρώνω 0,9: Σύνολο 29,3%. Δυνατό ποσοστό, δε λέω, αλλά από πού κι ως πού (απόλυτη) "πλειοψηφία";

Να βάλουμε και τον Κουβέλη, παρά την ασάφεια της ΔΗΜΑΡ; Πάμε στο 35,4%. Φινίτο.

Ο δικομματισμός από μόνος του είναι στο 32,0%. Τι άλλο υπάρχει;

Αντιμνημονιακή δεξιά: Καμμένος και Χρυσή Αυγή, σύνολο 17,6%. Να βάλουμε και το ΛΑΟΣ μέσα (παρόλο που ο Καρατζαφέρης είναι κι αυτός του "ναι και όχι"); Πάμε στο 20,5%.

Το υπόλοιπο είναι οι "3 φιλελεύθεροι" με άθροισμα 6,5%, οι Οικολόγοι με 2,9% (δύσκολο να τους κατατάξεις οπουδήποτε) και το 2,7% διαφόρων σκόρπιων.

Οι ξεκάθαροι "αντιμνημονιακοί" πήραν λοιπόν σχεδόν 47%.
Οι μη αντιτιθέμενοι στα μνημόνια πήραν 38,5%.
Οι επαμφοτερίζοντες είναι όλοι οι υπόλοιποι με προεξάρχοντες τους ΛΑΟΣ, ΔΗΜΑΡ, ΟΙΚ-ΠΡ: 11,9%.

Όχι μόνο κοινοβουλευτικά, αλλά και με όρους λαϊκής ψήφου, με δεδομένο ότι οι "αντιμνημονιακοί" διαφωνούν σχεδόν στα πάντα μεταξύ τους, το μόνο σχήμα που έχει νόημα είναι μια "κεντρώα" σύμπραξη. Πυρήνας θα έπρεπε να είναι ΝΔ, Πασόκ και ΔΗΜΑΡ (που εκπροσωπούνται στη βουλή). Υποστήριξη θα έπρεπε να ζητήσει απ' όλους τους φιλελεύθερους και όλους τους επαμφοτερίζοντες, με μια "ατζέντα" που δεν είναι αδύνατο να οριστεί. Με τον τρόπο αυτό θα έχει λαϊκή ψήφο 50,4% και 168 έδρες στη Βουλή.

Τίποτε άλλο δεν έχει νόημα.

Just do it.


Δεν υπάρχουν σχόλια: