26 Δεκ 2008

Χριστούγεννα με βάθος (αμέτρητο)

Πριν λαλήσει ο αλέκτωρ (χωνευτεί η γαλοπούλα κ.λπ.), μπήκαμε στα βαθιά με τις σφαίρες στον προαστιακό και τον καυγά για το άνοιγμα των καταστημάτων την τελευταία Κυριακή.

Η δεύτερη βαβούρα ήταν προβλέψιμη. Το κυριακάτικο άνοιγμα ανήκει στις ιερές αγελάδες που ουδέποτε προβλέπω να συζητηθούν σοβαρά. Στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης έχουν γίνει σχετικές ρυθμίσεις (με αντιστάθμισμα διαφορετική μέρα ανάπαυσης). Στην Ελλάδα προφανώς είμαστε εξυπνότεροι και τα έχουμε λύσει αυτά τα ζητήματα: όπως το συνηθίζουμε, αντιδρούμε σε οτιδήποτε συνεπάγεται λίγη περισσότερη δουλειά και, ειδικά τώρα με το φόβητρο των "τσογλανιών" να έχει προστεθεί στην τροχοπέδη του "πολιτικού κόστους",... καλά κρασιά...

Οι σφαίρες εναντίον βαγονιού στον προαστιακό είναι περίεργο γεγονός. Ο καθένας βέβαια θα μπορούσε ανενόχλητος οποτεδήποτε να κρυφτεί στην υποβαθμισμένη περιοχή Ρουφ-Ρέντη πίσω από έναν ευκάλυπτο και να πυροβολήσει. Το ότι παλιότερα δεν αναφέρθηκε τέτοιο περιστατικό και αναφέρεται τώρα, μπορεί να είναι και κάτι τυχαίο, μπορεί και να μην είναι. Από σενάρια, διαλέγουμε και παίρνουμε. Σκηνοθετημένο από προβοκάτορες; Ξεθάρρεμα από κακοποιούς; Μόνο για καλό πάντως δεν είναι τέτοια φαινόμενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: