11 Δεκ 2008

Winter of discontent και στο βάθος, εκλογές;

Εκλογές σε 3 μήνες βλέπει έλληνας της διασποράς. Στις αρχές Οκτωβρίου, εγώ ήμουν πιο επιφυλακτικός. Η διαφορά στα γκάλοπ (πριν τις στάχτες) έφτασε στο μεταξύ στις 5 μονάδες υπέρ Πασόκ (μεγαλύτερη από τυχόν στατιστικό σφάλμα). Το Βατοπαίδι, η ...τραπεζολογία (bankology), η παράλυση της κυβέρνησης (& έλλειψη "χειρουργικής" επικοινωνιακής ομάδας) και διάφορα ατυχή λόγια και έργα συνέβαλαν στην επιτάχυνση των εξελίξεων.

Θεωρητικά η κυβέρνηση θα μπορούσε να ελπίζει σε συντήρηση δυνάμεων, τράβηγμα "κουπιού" και ενδεχόμενη ανάκαμψη. Υπάρχει όμως πια ορίζοντας 2,5 χρόνων; Οι piknyi kapnyi περιορίζουν την ορατότητα. Κάποιοι λένε ότι ο Καραμανλής θα προσπαθήσει όχι τόσο να κερδίσει όσο να αποτρέψει την αυτοδυναμία Πασόκ - σε κάθε περίπτωση, να σταματήσει να πέφτει. Μάλλον δεν έχει και άλλη επιλογή, δηλ. παραίτησής του ή παράδοσης "δαχτυλιδιού" πριν τις εκλογές - δεν ήταν άλλωστε "πολύ νέος για να βγει στη σύνταξη"; Ο Σύριζα, πάλι, προβάρει διάφορα κουστούμια διά παν ενδεχόμενον. Εξακολουθώ να προβλέπω ότι θα ξεφουσκώσει και θα επικεντρωθεί στο "χάλκινο μετάλλιο" δηλ. στο να ξεπεράσει σε ψήφους το ΚΚΕ.

Δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να πει κανείς για το συγκεκριμένο θέμα, αυτή την ώρα που η χώρα μας ζει το δικό της Χειμώνα της Δυσαρέσκειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: