18 Μαρ 2009

Εις υγείαν των κορόιδων

Δήλωσες εισόδημα 60.000 € και άνω για το 2008;

Συγχαρητήρια, κορόιδο!

Καλείσαι να πληρώσεις έκτακτη εισφορά τουλάχιστον 1.000 € (σε κάποιες περιπτώσεις και 5.000 €) κι έτσι να συνεισφέρεις ώστε το κράτος να συγκεντρώσει 274 εκ. €.

Ο Κωστάκης Καραμανλής επαναλαμβάνει το νταβατζιλίκι του Ανδρέα Παπανδρέου, που το 1985 (με υπουργό οικονομίας τον Σημίτη) είχε επιβάλει και πάλι έκτακτη εισφορά, όταν (και πάλι) του έβαλε "χέρι" ο διεθνής οικονομικός παράγοντας - μια και με την "κοινωνική πολιτική" των ετών που είχαν προηγηθεί, τα δημόσια οικονομικά είχαν πάρει τον κατήφορο.

Προσωπικά ούτως ή άλλως τους "μαύριζα" (σχεδόν πάντοτε) αμφότερους (γαλάζιους και πράσινους) στις εκλογές, άρα για μένα δεν θα αλλάξει κάτι - το ίδιο θα πράξω και στις ευρωεκλογές του 2009 και στις επόμενες εθνικές, όποτε κι αν γίνουν. Ελπίζω ότι μετά τα νέα μέτρα (πέρα από το χαράτσι ανακοινώθηκαν και άλλα, όπως το πάγωμα μισθών στο δημόσιο) θα βρεθεί κι άλλος κόσμος που θα σκεφτεί έτσι και θα απεγκλωβιστεί από το απατηλό, τελικά, πελατειακό "πλέγμα". Δύο πράγματα μόνο εύχομαι:

(1) Να μην οδηγήσει η οργή σε εκρηκτικές & καταστροφικές καταστάσεις
(2) Να εμφανιστεί "κάτι" που θα δώσει ελπίδα και θετικότητα









ΦΩΤΟ: Ο ...ογκόλιθος της ευρωπαϊκής οικονομικής σκέψης, Γιάννης Παπαθανασίου

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ξέχασες που όταν έγινε πρωθυπουργός ο Σημίτης πληρώσαμε όλοι από ένα πεντοχίλιαρο εφάπαξ εισφορά; μάλλον γιατί έστειλες εμένα στην εφορία τότε;! γιατί σου φαίνεται παράξενο; εδώ κάθε εξαετία πληρώνουμε ¨περαίωση"- αν και εμείς οι δύο νομιμόφρονες πληρώνουμε κατιτίς κάθε χρόνο δια "αυτο-περαίωση" άλλως "αυτο- ικανοποίηση". Δύο συμπεράσματα: πρώτον ο Ελεύθερος Επαγγελματίας είναι εξ ορισμού κλέφτης και πλούσιος και δεύτερον τώρα δικαιώνονται οι μαμάδες- μπαμπάδες μας που επέμεναν να γίνουμε δημόσιοι υπάλληλοι ("μισθός βρέξει- χιονίσει" και τα λοιπά γνωστά επιχειρήματα τους)

Yank_o είπε...

Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι δεν πληρώνουμε "την κρίση" που ενέσκηψε στα καλά καθούμενα ενώ όλα πήγαιναν καλά στην οικονομία μας. Πληρώνουμε την διαχρονική αδυναμία του κράτους μας να συμμαζευτεί. Το άσχημο με την διεθνή κρίση είναι ότι, αν και ευχαρίστως θα αλλάζαμε χώρα, θα δυσκολευτούμε να γίνουμε δεκτοί αλλού...