Νόμιζα ότι η αχίλλειος πτέρνα στα ελληνικά ΙΚΕΑ είναι οι συνεργάτες τους (μεταφορείς και συναρμολογητές), για τους οποίους ενημερώνουν με φαρδιά-πλατιά γράμματα ότι είναι "ανεξάρτητες εταιρείες". Αν κρίνω από τη σημερινή μου εμπειρία, το πρόβλημα είναι βαθύτερο και ίσως έχει να κάνει με τον τρόπο που και η εγχώρια διεύθυνση του "καταστήματος-εμπειρία" αντιλαμβάνεται την εξυπηρέτηση πελατών. Ή με τις τραυματικές εμπειρίες (όλων μας!) από την "εξυπηρέτηση" που μάθαμε να λαμβάνουμε από το Δημόσιο και όχι μόνο, με αποτέλεσμα να τη θεωρούμε δεδομένη και να την αναπαράγουμε γιατί ..."έτσι". Ως πελάτης ενός τόσο ελκυστικού κατά τα άλλα πολυκαταστήματος απογοητεύομαι όταν με ψέγουν διότι δεν έχω μαζί τα ...χαρτιά μου. Ειδικά όταν αυτό που ζητάω είναι μια πρόσθετη υπηρεσία (θα την πλήρωνα, διάολε!) και όχι κάποια ειδική μεταχείριση, έκπτωση ή επιστροφή.
Έχω ονόματα και στοιχεία αλλά δεν είναι της παρούσης.
Μείον ένας πόντος λοιπόν. (Παραμένω ...σουηδόφιλος αλλά έτερον εκάτερον.)
4 σχόλια:
ας το παραδεχτούμε: η εξυπηρέτηση πελατών δεν είναι το δυνατό σημείο στη χώρα μας. Δεν φταίν μόνο οι εταιρείες όμως, δεν τους έχουν συνηθήσει οι πελάτες να διεκδικούν τα δικαιώματα τους. Τώρα μαθαίνουμε τα δικαιώματα μας ως πελάτες και που θα πάει, θα μάθουμε να είμαστε και ευγενείς κάποτε (είτε ως πελάτες είτε ως πάροχοι υπηρεσιών).
@ my way,
Καλώς ήρθες ξανά!
Σωστό, το ότι πρέπει και ως πελάτες να είμαστε ευγενείς.
Έχεις σκεφτεί γιατί η Ελλάδα είναι τόσο κακή στην εξυπηρέτηση πελατών; Έγραψα για το Δημόσιο και τις κακές επιρροές του, μήπως όμως υπάρχουν κι άλλες αιτίες;
Σε νεώτερη ανάρτηση θα δείτε ότι τα ΙΚΕΑ επανόρθωσαν.
Η κοινωνική συνείδηση (ή μάλλον η απουσία της), στην οποία έχουμε μάθει να μην δίνουμε καμία σημασία, νομίζω ότι βοηθάει στην κακή ποιότητα υπηρεσιών (είμαστε τόσο συνηθισμένοι στην κακή ποιότητα) αλλά και στην κακή συμπεριφορά μας απέναντι στην υπηρεσία που παίρνουμε (ακόμα και όταν αυτή δεν είναι κακής ποιότητας).
καλώς σας βρήκαμε και πάλι!
Δημοσίευση σχολίου