16 Ιουν 2011

Στο Βίτσι και στο Γράμμο, παρέα θα σου κάνω

Κοινοβουλευτική ανάσα αναμένεται να προσφέρει στην κυβέρνηση η συνεργασία με (κάποιες) δημοκρατικές δυνάμεις και συγκεκριμένα
- τη Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη και
- τη Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη

Οι 5+4 επιπλέον βουλευτές, σύμφωνα με αποκλειστικές φήμες, θα στηρίξουν τον Γιώργο Παπανδρέου στην επικείμενη ψήφο εμπιστοσύνης και με τον τρόπο αυτό θα απομακρύνουν το ενδεχόμενο κατάρρευσης της κυβέρνησης, ακόμη κι αν ακολουθήσουν κι άλλοι πασοκικοί βουλευτές το πρόσφατο παράδειγμα του ρεπόρτερ Γιώργου Λιάνη, που ανεξαρτητοποιήθηκε.

Το αντάλλαγμα για κάθε ένα από τα δύο (απο)κόμματα θα είναι από ένα υπουργείο. Επικρατέστεροι για θέσεις στο υπουργικό συμβούλιο θεωρούνται, για το μεν υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο Κώστας Κιλτίδης, για το δε υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων ο Νίκος Τσούκαλης.

Ωστόσο, προκύπτουν σοβαρές αμφιβολίες ως προς τη μακροβιότητα του συγκεκριμένου κυβερνητικού συνασπισμού, δεδομένων των διαφορετικών πολιτικών καταβολών των επίδοξων εταίρων. Πολλοί φοβούνται ότι θα γίνουν μαλλιά-κουβάρια οι λαλίστατοι (ενίοτε αθυρόστομοι) της κάθε πλευράς (π.χ. ο Γρηγόρης "Στης-Βουλής-Τα-Έδρανα" Ψαριανός με τον Χρήστο Μαρκογιαννάκη). Ακόμη κι αν δεν συμβεί αυτό, το σοβαρότερο τεστ αντοχής αναμένεται προς το τέλος Αυγούστου με τις εκδηλώσεις μνήμης για τον εμφύλιο - εκτός αν ο Κώστας Κιλτίδης αντισταθεί στον πειρασμό να καταθέσει στεφάνι στο Βίτσι.

2 σχόλια:

Kostas Kossionis είπε...

Λες να την βγάλει καθαρή ο Γιωργάκης με παρέα την Ντόρα;Άμα δώσει την ευχή του και ο Δρακουμέλ (βλ. κορακοζώητο Μητσοτάκη), χλωμό το βλέπω. Δεν ξέρω για τον Κιλτίδη, πάντως ο Τσούκαλης δεν είναι και ο πιο συνεργάσιμος άνθρωπος. Αν κρίνω με την μανία που πολεμά την Ολυμπία Οδό.

Yank_o είπε...

Με ένα υπουργειάκι όλοι μαλακώνουν