1 Νοε 2011

Free fall (part II)

Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, δεν μπορεί να προβλεφθεί επακριβώς το πότε η κυβέρνηση θα απωλέσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Αν αυτό συμβεί στις επόμενες 1-2 εβδομάδες, είναι πιθανό οι επόμενες εκλογές να γίνουν στις 4, 11 ή 18 Δεκέμβρη.

Αν όμως η πτώση γίνει αργά και βασανιστικά (σε συνδυασμό π.χ. με τις διερευνητικές εντολές που προβλέπει το άρθρο 37 του Συντάγματος), δεν αποκλείεται η συνταγματικά οριζόμενη προθεσμία να συμπέσει με την ημέρα των Χριστουγέννων ή αυτή της Πρωτοχρονιάς, που αμφότερες πέφτουν Κυριακή!

Ως επικρατέστερη μεταξύ των δύο θα πρέπει να θεωρηθεί η 1η Ιανουαρίου, για τους εξής λόγους:

(1) Παρότι αμφότερες οι μέρες είναι γιορτινές, αυτή των Χριστουγέννων έχει εντονότερο τέτοιο χαρακτήρα. Ακόμη και ο ελάχιστα θρησκευόμενος ΓΑΠ δεν θα θελήσει να θίξει τους χριστιανούς πολίτες της πλειοψηφίας.

(2) Τα Χριστούγεννα νομικώς είναι επίσημη αργία ενώ η Πρωτοχρονιά όχι. Αυτό σημαίνει πως όσοι δουλέψουν για να γίνουν οι εκλογές θα πρέπει τα Χριστούγεννα να πληρωθούν έξτρα. Μια και η κυβέρνηση έχει φροντίσει έως τώρα τόσο καλά την οικονομία μας, είναι σίγουρο ότι θα προσέξει και αυτό το σημείο.

(3) Η πρώτη μέρα του νέου έτους έχει το συμβολισμό ενός νέου ξεκινήματος. Όπως και κατά την εκλογή του Παπανδρέου στην ηγεσία του Πασόκ το 2004, έτσι και τώρα θα προσπαθήσει να κάνει το (πολλάκις) ανακυκλωμένο να φαίνεται ολοκαίνουργιο, ενώ την ατμόσφαιρα θα δονεί, επαναφέροντας μνήμες ανένδοτου αγώνα, το σύνθημα ένα-ένα-δώδεκα (δηλαδή: 1/1/'12).


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

1η Νοέμβρη = Των Αγίων Αναργύρων – Ημέρα πατάξεως της δωροδοκίας
- Διεθνής μέρα βεγκανισμού

& ο θεός βοηθός...

Yank_o είπε...

Και κοιλιά περίδρομο