21 Φεβ 2012

Beggars cannot be citizens

Είμαι από τους τελευταίους που θα πουν ότι σήμερα έχουμε "χούντα", όπως δυστυχώς ακούμε τελευταία από διάφορους άσχετους.

Τη στιγμή όμως που το λατρεμένο Γιούρογκρουπ δηλώνει ότι η Ελλάδα θα τροποποιήσει το Σύνταγμά της μέσα σε δύο (!!) μήνες, πάω όσο στοίχημα θέλετε ότι δεν θα δούμε στον Τύπο (ή στο διαδίκτυο) "φόρμες" όπως η εικονιζόμενη (Ελλάδα των συνταγματαρχαίων, 1968), στις οποίες θα εκφράζουμε "ελευθέρως" (έστω και για τα μάτια) τη γνώμη μας για την επικείμενη (βενιζελική...) αναθεώρηση.

Πολυτέλειες γίνονται όλα αυτά, όταν πτωχεύεις.


4 σχόλια:

Yank_o είπε...

Μια πολύ ενδιαφέρουσα νομική τοποθέτηση, σύμφωνα με την οποία ίσως υποσχεθήκαμε πράγματα που δεν γίνονται:
http://xasodikis.blogspot.com/2012/02/blog-post_21.html

antchatz είπε...

Το πρόγραμμα έχει πιθανότητες επιτυχίας με καθαρά Γερμανική λογική. Δεν νομίζω όμως ότι είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε τόσα πολλά, τόσο γρήγορα. Ναι οι δεινόσαυροι αρνούνται να πεθάνουν και δεν ξέρω αν θα τους σκοτώσει όλους ο μετεωρίτης.

Ανώνυμος είπε...

τι καλά που θα ήταν αν ο Βενιζέλος εκτός από υπ. Οικ. ήταν και συνταγματολόγος και ήξερε από τέτοια θέματα!!

Yank_o είπε...

@antchatz: "Τόσα πολλά, τόσο γρήγορα"; Πολλά από αυτά χρονίζουν και πλέον "βρωμίζουν". Νομίζω ότι η λογική δεν έχει εθνικότητα. Και σε κάθε περίπτωση η "ελληνική λογική" δεν νομίζω ότι πρέπει να είναι η αδράνεια και η άρνηση (της πραγματικότητας). Με τους δεινοσαύρους δεν ξέρω τι θα συμβεί, εμείς πάντως ως πολίτες ας προσπαθήσουμε να μην τους ταΐζουμε!

@Ανώνυμε: Θου Κύριε φυλακήν...