28 Φεβ 2012

Να κάνουμε "like";

Σε καλό δρόμο βρίσκεται η Δημοκρατική Αριστερά του κ. Κουβέλη. Ήδη εξειδικεύει σε στέρεη βάση τις πολιτικές της θέσεις. Έτσι, με τη φρασεολογία ενός απ' τους χαρακτήρες των Μικρών Μήτσων (που ήταν η Μήτση Καραμήτση, αν θυμάμαι καλά), και ο πρόεδρος του κόμματος δηλώνει: Η δανειακή σύμβαση (εμένα, όμως) "δεν μου αρέσει"!

Λες και υπάρχει απλός έλληνας πολίτης στον οποίο "αρέσει" η δανειακή σύμβαση και τα όσα φέρνει μαζί της! Τι μας είπατε, τιτανοτεράστιε;

Δεν ξέρω, μάλιστα, αν ισχύει η διαπίστωση, ότι ενδεχομένως η ΔημΑρ να προχώρησε παραπέρα, καταδικάζοντας τη γερμανική αριστερά (die Linke, μετεξέλιξη κατά βάση του παλιού SED που κυβερνούσε την Ανατολική Γερμανία) για την καταψήφιση της γερμανικής συμμετοχής στο μνημόνιο (και κατόπιν αποσύροντας τη σχετική ανάρτηση).

Έχουμε να δούμε κι άλλα, στη διαφαινόμενη πάλη για την κυριαρχία στο χώρο της κεντροαριστεράς. Ίσως είναι βιαστικό να προδικάζουμε την επανάληψη του σκηνικού 1977, που η ΕΔΗΚ είχε υποχωρήσει μπροστά στο ανερχόμενο τότε Πασόκ. Το πιο πιθανό πάντως είναι ότι η ...πολιτική άνοιξη αφορά μάλλον την "άλλη" (δεξιά) πλευρά του πολιτικού φάσματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια: