16 Φεβ 2012

Souvlaki is important

Σήμερα είναι Τσικνοπέμπτη και θα φάμε σουβλάκια με φίλους. Δεν θα το αναρτούσα, αν δεν πίστευα ότι είναι σημαντικό, ακόμη και σε δύσκολες ή αβέβαιες περιόδους, να προσπαθούμε να κρατάμε καθαρό το μυαλό, καθαρή την καρδιά. Σε αυτό, νομίζω ότι βοηθά το να συνεχίσουμε να ζούμε, όσο μπορούμε, κρατώντας σταθερή την "ποιότητα" ακόμη κι αν μικραίνει η "ποσότητα", διατηρώντας συνήθειες, σχέσεις και αρχές αμετάβλητες (έστω: γενικά σταθερές, στο βαθμό που το επιτρέπουν οι συνθήκες).

Μιλάω με γενικότητες, το ξέρω, ελπίζοντας ότι δεν είναι όλα τόσο μίζερα, τόσο αρνητικά, τόσο αλλοπρόσαλλα όσο φαίνονται και ακούγονται. Προσπαθώ να φιλτράρω αυτά που "πληροφορούμαι". Δεν είναι εύκολο. Ο θόρυβος είναι πολύς. Οι υπερβολές, οι ακρότητες δίνουν και παίρνουν.

Κι όμως: όσο λάθος είναι να υποτιμάς τη δύναμη, την οργή, ενίοτε την αδράνεια και τον κομφορμισμό του λαού, τόσο λάθος είναι να υποτιμάται και η νοημοσύνη και η λογική του ανθρώπου. Θέλω να πιστεύω ότι υπάρχουν αρκετή νοημοσύνη και λογική "τριγύρω", διότι τις χρειαζόμαστε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: