12 Δεκ 2011

Δεν μας χαιρετάτε, λέω εγώ;

Αμφίβολης εγκυρότητας βρετανικά ΜΜΕ ισχυρίστηκαν ότι ο γάλλος πρόεδρος Σαρκοζύ απέφυγε να ανταλλάξει χειραψία με τον βρετανό πρωθυπουργό Κάμερον, σημάδι - υποτίθεται - της ψυχρότητας που χαρακτηρίζει τις σχέσεις του Ηνωμένου Βασιλείου με τον "γαλλογερμανικό άξονα".

Κάποιοι λένε ότι ο κ. Σαρκοζύ είχε ήδη χαιρετήσει τον κ. Κάμερον νωρίτερα. Όπως θα έλεγε κι ένας φίλος μου, "αυτή τη δουλειά θα κάνουμε;" Ξανά χειραψία;

Δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε αν όντως είχαν χαιρετηθεί οι δύο ηγέτες. Στο βίντεο όμως φαίνεται, ξεκάθαρα, ο βασικός λόγος για τη μη πραγματοποίηση της χειραψίας.

Ο γάλλος πρόεδρος διακατέχεται από αγωνία για μεγάλα γεωπολιτικά προβλήματα του πλανήτη. Ειδικά όταν αφορούν τη χώρα μας, με την οποία έχει δεσμούς, που πηγαίνουν παραπέρα από το "Grèce-France-Alliance" - όπως ξέρουμε, έχει ρίζες και στην όμορφη Θεσσαλονίκη.

(Μην κοιτάτε που δήλωσε ότι κακώς μας δέχτηκε η Ευρωζώνη. Για το καλό μας το είπε.)

Το διακαές του ενδιαφέρον για το Κυπριακό, λοιπόν, είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο ο "Σαρκό" προσπέρασε τον "πιτσιρικά" βρετανό πρωθυπουργό και έσπευσε να συνομιλήσει με έναν πολιτικό ογκόλιθο, τον ηγέτη μιας άλλης νησιωτικής χώρας-μέλους της Ε.Ε.Δεν υπάρχουν σχόλια: