23 Δεκ 2011

Έκτακτη είδηση: Τα μέτρα της κυβέρνησης για την αναθέρμανση της αγοράς κατά την εορταστική περίοδο

Από το Υπουργείο Εστιάσεως και Θεαμάτων ανακοινώθηκε ότι, στα πλαίσια των δεσμεύσεων των συνεργαζομένων πολιτικών δυνάμεων για ελαφρύνσεις προς τα χειμαζόμενα λαϊκά στρώματα, από 24ης Δεκεμβρίου και μέχρι 8ης Ιανουαρίου εφαρμόζεται διατίμηση (πλαφόν) σε συγκεκριμένα είδη και υπηρεσίες ευρείας κατανάλωσης, συμπεριλαμβανομένων των εξής:

- Γαλοπούλα ή (αγγλο)γάλος

- Χριστόψωμο

- Κουραμπιέδες αμυγδάλου

- Μελομακάρονα

- Ξεροτήγανα ή δίπλες (με τη συνταγή της θείας Αθηνάς)

- Τσουρέκια πολίτικα

- Κέηκ με άχνη

- Κάλαντα

- Μποναμάς ή "στρίνα"

- Έπαθλο για εύρεση φλουριού βασιλόπιτας

- Η βασιλόπιτα καθαυτή

- Κερί (από παραφίνη)

- Συνδρομή στον "δίσκο" της εκκλησίας

- Ετήσια πρωτοχρονιάτικη έκδοση Economist "The World in 2012"

- Βαρελότα πρωτοχρονιάς (μόνο τα εκρήξεως, εξαιρούνται τα λάμψεως)

- Ρεβεγιόν χασαποταβέρνας (εξαιρούνται τα άλλα κέντρα, μεγάλες πίστες, κλαμπ κ.ά.)

Τα φαινόμενα αισχροκέρδειας που έχουν παρατηρηθεί στο παρελθόν, σε συνδυασμό με την οικονομική δυσπραγία πολλών συμπολιτών μας, καθιστούν αναγκαία την εφαρμογή μιας δικαιότερης τιμολογιακής πολιτικής, την οποία καλούνται να επωμιστούν οι επιχειρηματίες (συμπεριλαμβανομένων καλαντιστάδων), οι ναοί και οι ιδιώτες, οι πρακτικές των οποίων - καθώς και η επανειλημμένη διατύπωση των απαιτήσεών τους για σταθερό φορολογικό σύστημα, κοινωνική γαλήνη και περιβάλλον ενθάρρυνσης της επιχειρηματικότητας - έγιναν έως τώρα ανεκτές χωρίς αντίποινα.

Στο εορταστικό διάστημα, συνεπώς, η μέγιστη επιτρεπόμενη τιμή για κάθε μία μονάδα (κιλό τροφίμου, τεύχος, δεκάδα κεριών ή άπαξ παροχή εάν πρόκειται για υπηρεσία) θα ανέρχεται σε 1 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ (13% ή 23%), ανεξαρτήτως του κόστους παραγωγής. Για τους δε καταβάλλοντες το ποσό με φοροκάρτα, θα εφαρμόζεται έκπτωση 20%.

Με το μέτρο αυτό είναι βέβαιο ότι θα αναθερμανθεί η αγορά, θα επανεκκινήσει η οικονομία και θα εξαλειφθεί κάθε αίσθηση αδικίας στη διάρκεια των άγιων αυτών ημερών.

Με το βλέμμα και το νου στην ταπεινή φάτνη που θα κοσμεί το μαρτυρικό Μπάνσκο, ο Υπουργός εύχεται χρόνια πολλά και καλά - και, του χρόνου, σπίτια μας (το πιάσατε το υπονοούμενο, ούτε καν χασαποταβέρνα).


Δεν υπάρχουν σχόλια: