21 Απρ 2012

Μην παραλείψετε να πάρετε τον Ε.Τ. με τα εμβατήρια σήμερα!

Αντιγράφω τους στίχους από τον Άγιο Φεβρουάριο. Τους έγραψε ο Μάνος Ελευθερίου και τους μελοποίησε ο Δήμος Μούτσης. Τραγούδησε μία Πετρή Σαλπέα, σε ένα άλμπουμ (με Χίο-Μυτιλήνη και Χάρο που βγήκε παγανιά) που ανέδειξε τον (κάποτε νεολαίο "Λαμπράκη", κάτι που μάλλον δεν γνωρίζουν κάποιοι gay ακτιβιστές) Δημήτρη Μητροπάνο, που πρόσφατα χάθηκε.


Σήμερα 21 Απριλίου είναι του Αγίου Ιανουαρίου (ταυτίζεται με τον Σαν Τζεννάρο, προστάτη της Νάπολης). Ο συμβολισμός του στιχουργού για την "επόμενη μέρα", δηλ. τον Άγιο Φεβρουάριο που θα ερχόταν στη συνέχεια (η δισκογραφική δουλειά έγινε επί επταετίας), "πέρασε" από τις συμπληγάδες - υποθέτω λίγοι ήταν οι διαβασμένοι λογοκριτές και δεν υπήρχε και Google τότε (που μας επιτρέπει σήμερα να "κάνουμε τους έξυπνους" εμείς που δεν τα ζήσαμε).

Στα εννιακόσια δέκα οχτώ
από την Μικράν Ασία
μου 'στειλες κάρτες με στρατό
και με την Αγιά Σοφία

Κι αυτά συμβαίνουν στον καιρό


Μ' από τότε μέχρι εδώ

σπίτι μείναμε μόνο δυό
ο Άγιος Φεβρουάριος κι εγώ

Πρόσφυγα σ' έριξαν εδώ

κι ο χάρος έξι βήματα
στα χρόνια που 'ρθα να σε δω
μέσα στα παραπήγματα

Κι αυτά συμβαίνουν στον καιρό


UPDATE 24/11/2015.
Ένας ιταλός ισχυρίζεται ότι έχει "πνευματικά δικαιώματα" πάνω στην εικόνα του Αγίου Ιανουαρίου που είχα αναρτήσει εδώ.
Επειδή βαριέμαι να αποδεικνύω ότι δεν είμαι ελέφαντας και ότι ο ιταλιάνος τα πνευματικά δικαιώματα τα κατοχύρωσε πολύ μετά από αυτή την ανάρτηση, απομάκρυνα την εικόνα αυτή. Όποιος θέλει να δει εικόνα του Αγίου Ιανουαρίου ας κάνει ένα search.

Δεν υπάρχουν σχόλια: