19 Απρ 2012

Fuego griego

Η ανακοίνωση του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τη διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας μπορεί να λοιδορήθηκε ευρύτατα (από διάφορους ανθέλληνες), πλην όμως όλα δείχνουν ότι δεν έγινε τυχαία - και μάλιστα ανήμερα το Μέγα Σάββατο.

Είναι προφανές ότι ο ευφυής κ. Καμμένος έριξε άδεια για να πιάσει γεμάτα. Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν διαψευσθεί, τα άλλα δύο δεξιότερα της Δεξιάς κόμματα, δηλ. ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός του κ. Καρατζαφέρη και η Χρυσή Αυγή του κ. Μιχαλολιάκου, μετά τον αρχικό τους αιφνιδιασμό, προβληματίστηκαν έντονα και σκόπευαν να δώσουν άμεση συνέχεια στο ζήτημα.

Ο μεν ΛΑ.Ο.Σ. (διά του γλαφυρού κ. Κύρτσου) ετοίμασε σχέδιο ανακοίνωσης στο οποίο τονίζει τη σημασία του Αγίου Φωτός, που κάθε χρόνο και χωρίς αναπτήρα - και προπαντός χωρίς φανφάρες, αν εξαιρεθεί η ειδική πτήση και η υποδοχή του με τιμές Αρχηγού Κράτους - ξεκινά (καλή ώρα "σήμερα Μεγάλο Σάββατο") από τον Πανάγιο Τάφο και φτάνει σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, κρατώντας άσβεστη τη φλόγα της ορθοδοξίας, μακριά από ειδωλολατρικές τελετές, που θέλουν την προσοχή τους, μια και τις έχουν ως σημείο αναφοράς τους και κάτι περίεργοι Ναζι-άρηδες...

Με τη σειρά της, η Χ.Α. στο αντίστοιχο προσχέδιο, αφού κατακεραύνωσε τον υποτιθέμενο Καρατζαφύρερ (αλλά στην πραγματικότητα Καρατζαφλώρο), θεώρησε σκόπιμο να εστιάσει στη διαχρονικότητα του Ελληνισμού, ο οποίος υπάρχει επί χιλιετίες και σίγουρα προϋπήρξε της έλευσης του Χριστιανισμού - ενώ τόσο ο Ολυμπισμός όσο και η Φλόγα είναι γνήσια τέκνα της Πατρίδας, που ενέπνευσαν τους ισχυρούς του Πλανήτη σε κρίσιμες καμπές της ιστορικής πορείας: ενδεικτικά (και μόνο) αναφέρονται ο γάλλος Πιερ ντε Κουμπερτέν (αναβιωτής των Αγώνων το 1896), α, και ένας Α. Χίτλερ, επί των ημερών του οποίου (1936) έτυχε να πρωτοταξιδέψει η Φλοξ προς βορράν.

Προδιαγραφόταν, συνεπώς, κλιμάκωση. Ευτυχώς, δεν άνοιξε μύτη.

Η υποτιθέμενη ραστώνη του Πάσχα δεν ήταν ο πραγματικός λόγος που απετράπη η δημοσιοποίηση των σχετικών δελτίων τύπου και η διεύρυνση της αντιπαράθεσης στο σύνολο του σκληροδεξιού πολιτικού φάσματος. Μια προσεκτικότερη ματιά στη φετινή πορεία της Φλόγας δείχνει ότι το σύνολο των νησιών μας, πλην βεβαίως της λεβεντογέννας Κρήτης, μένει απ' έξω. Σε τυχαία πεζή περιπολία αστυνομικών στο χωριό Μαραθόκαμπος, κοιτίδα της αποτυχημένης (και αντιβενιζελικής) σαμιακής εξέγερσης του 1925, φημολογείται ότι εντοπίστηκαν προκηρύξεις, με απειλές για ανάφλεξη σε όλο το νησί στη διάρκεια των Ολυμπιακών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την παράλειψη αυτή. Το κείμενό τους έκλεινε με την αποστροφή: "Ξέρουμε εμείς από φωτιές!" - μια υπόμνηση του θλιβερού απολογισμού δασικών πυρκαγιών των τελευταίων δεκαετιών.

Μετά από μαραθώνιες συνεννοήσεις, μεταξύ μαγειρίτσας και οβελία, με παράγοντες των ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας (που, όπως μαρτυρά και το κυβερνητικό του πρόγραμμα, συμπεριλαμβάνονται στον πυρήνα συνεργατών του), ο κ. Καμμένος αποφάσισε να μην παίξει άλλο με τη φωτιά (ζητώ συγγνώμη για το τετριμμένο χιούμορ) και δεσμεύτηκε ότι δεν θα δοθεί έκταση και συνέχεια στο συγκεκριμένο θέμα (οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μίκρυναν μάλιστα και τη γραμματοσειρά στον ιστότοπο κι έτσι δυσκολεύονται να τη διαβάσουν οι ηλικιωμένοι φίλοι τους), με αντάλλαγμα τη σιγή των άλλων δύο πολιτικών δυνάμεων (και τον καθησυχασμό των νησιωτών). Τη "ζημιά" του, σπέρνοντας έριδα σε ΛΑΟΣ-ΧΑ, την είχε άλλωστε κάνει. Με χαρά αφοσιώθηκε στην επόμενη αποστολή του, με τον κωδικό Chariots of Fire...


Δεν υπάρχουν σχόλια: