13 Μαΐ 2008

Μην το "κουράζετε"...


Διάβασα ότι προ ημερών, θέλοντας να εντυπωσιάσουν αλλά και να ξυπνήσουν στερεότυπα και μνήμες ("οι γερμανοί είναι φίλοι μας!"), συνδικαλιστές στο Σύνταγμα σχεδίασαν έναν αγκυλωτό σταυρό σε σημαία με κίτρινο, κόκκινο και μαύρο χρώμα.

Ατυχώς, η σημαία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας (κράτος ιδρυθέν 4 χρόνια μετά την πτώση του ναζισμού) δεν είναι η μόνη με αυτό το χρωματικό συνδυασμό. Τα ίδια χρώματα, με άλλη σειρά και με κάθετες αντί για οριζόντιες ρίγες, τα έχει και η βελγική.
Μαντέψτε ποια σημαία επέλεξαν οι αγεωγράφητοι πατριωταράδες για να διαμαρτυρηθούν για την συμφωνία μεταξύ του ΟΤΕ και της γερμανικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών Deutsche Telekom!
(Η φωτογραφία από την ιστοσελίδα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ.)

2 σχόλια:

Kayef είπε...

Είμαστε ένα απέραντο καφενείο! τόσα ξέρουμε, τόσα κάνουμε. Το κακό είναι ότι συχνά τέτοια άτομα επηρεάζουν γνώμες και συνειδήσεις.

Ανώνυμος είπε...

το είχα δει σε τηλεοπτικό reportage και νόμιζα ότι δεν κατάλαβα καλά, αλλά τελικά καλά είχα καταλάβει και κάποιοι έκαιγαν και βεβήλωναν λάθος σημαία!φαντάσου να το έκαναν κάποιοι άλλοι αυτό το λάθος με τη δική μας σημαία.... θα ξεχνούσαμε ακόμα και την απεργία των βυτιοφόρων...(λέμε τώρα)