28 Μαΐ 2008

The great British invention - τώρα και στην Κόρινθο;

Δεν περιμένω την κυκλοφοριακή μελέτη. Σπεύδω να προτείνω την κατασκευή δειγμάτων της "μεγάλης βρετανικής εφεύρεσης", ήτοι κυκλικών κόμβων ή εις την κυπριακήν, roundabouts, στα εξής σημεία της Κορίνθου:

1. Στην πύλη του στρατοπέδου.

2. Στις 2-3 ισόπεδες διασταυρώσεις του παράπλευρου που συνδέει τον προαστιακό με τον κόμβο Αρχαίας Κορίνθου. (Πλην των 2 ισόπεδων στις παρυφές του αυτοκινητοδρόμου Κόρινθος-Τρίπολη, όπου απλώς χρειάζεται σήμανση.)

3. Ενδεχομένως στην διασταύρωση της Γ. Παπανδρέου με την Πατρών, αν και εκεί ίσως είναι καλύτερη (και για τους πεζούς) μια απλή σηματοδότηση.

4. Στη διχάλα για Ποσειδωνία - Νοσοκομείο.

Δεν στοιχίζουν πολύ, δεν είναι "μεγάλα έργα" και μπορούν να μετριάσουν την εικόνα παρακμής που δίνει ένα μάλλον πλούσιο αλλά παρατημένο οδικό δίκτυο.

Αν είναι καλή η ιδέα μου δεν έχω πρόβλημα να μου την κλέψουν. Αν την έχουν ήδη σκεφτεί κι άλλοι (πράγμα πολύ πιθανό, εγώ νεοφερμένος εξακολουθώ να είμαι), μπράβο τους και γίνομαι οπαδός τους. Αν και το μεγάλο μπράβο θα ανήκει σε αυτόν που θα υλοποιήσει κάποια στοιχειώδη μέτρα.

1 σχόλιο:

Kayef είπε...

Ο κυκλικός κόμβος στη νότια είσοδο του Αγρινίου επί της Εθνικής Οδού φαίνεται να δουλεύει καλά. Υπάρχει πρόβλεψη για αντίστοιχο κόμβο και στην άλλη άκρη της πόλης. Γενικά χρειάζεται χώρος για μία τέτοια κατασκευή.
Πάντως σε μεγάλους κυκλικούς κόμβους (βλέπε «δαχτυλίδι» της Αττικής Οδού στην Αθήνα) οι Έλληνες οδηγοί δεν είναι καθόλου εξοικειωμένοι με την πορεία που οφείλουν να ακολουθήσουν σε σχέση με την έξοδο που επιλέξουν. Δεν τόχουμε!! Αλήθεια, διδάσκονται τέτοια πράγματα σήμερα στις σχολές οδηγών?.....