3 Ιουν 2009

Ευρωεκλογές ΙΙΙ: Οι μικροί

Είμαστε μια κοινωνία που διαρρηγνύει τα ιμάτιά της υπέρ των "μικρών" (των νέων, των αδυνάμων κ.λπ.), άσχετα με το πόσο ουσιαστικά τους βοηθά ή όχι. Αυτό έδειξε και η έκρηξη συμπάθειας προς την 23χρονη (ούτε καν ανήλικη!) κόρη του κ. Καραβέλα.

Στο πνεύμα αυτό, σπεύδω να προβάλω κι εγώ τους "μικρούς" των φετινών ευρωεκλογών, με λίγα λόγια για τον καθένα τους (αν και οι περισσότεροι έχουν ιστοσελίδες, μπείτε και δείτε!):
- ΔΡΑΣΗ (www.drassi.gr) , ίσον Στέφανος Μάνος - ο άνθρωπος των έργων, αν και έχει μαζί του τον Μπουτάρη που μέσω Αρκτούρου καθυστέρησε την ολοκλήρωση κάποιων απ' αυτά, καθώς και τον Κοντογιαννόπουλο που δεν ξέρω ποιο ακριβώς έργο έχει να επιδείξει. Όλο κλαίγονται (για τη μη προβολή τους). Άραγε ε-κλέγονται;
- ΑΝΤΑΡΣΥΑ (www.antarsya.org), συνεργασία ακροαριστερών σχημάτων που στο μέλλον θα μπορούσαν, ίσως, να γίνουν συνιστώσες του Σύριζα (στις προηγούμενες εκλογές είχαν κατέβει ως ΜΕΡΑ, γενικώς αρέσκονται στις "έξυπνες" ακροστοιχίδες). Επιφανέστερος των ανθρώπων τους ο δημοσιογράφος Πέτρος Παπακωνσταντίνου.
- "Φύσημα" ή ΦΙ(λελεύθερη) ΣΥΜΜΑ(χία) (www.greekliberals.net), φιλελεύθεροι (κεντροδεξιοί ελευθεριακοί, θα έλεγα) με ευρωπαϊκές συγγένειες και αναφορές, δεν καταλαβαίνω ποιες είναι οι διαφορές τους από τον Μάνο και γιατί δεν συνεργάστηκαν.
- ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ (www.kek.com.gr), γνωστό από παλιά με "σημαία" τη φύση, το κυνήγι, το ψάρεμα και την παράδοση, παραδοσιακό αποκούμπι για δεξιούς μπουχτισμένους από τη ΝΔ αλλά και άλλους.
- ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ (www.enosikentroon.gr), ίσον Βασίλης Λεβέντης, ο ένας και μοναδικός!
- ΑΣΚΕ (www.aske.gr), ίσον Νίκος Καργόπουλος, ο μακροβιότερος "αποστάτης" του Πασόκ (είχε φύγει από το πράσινο μαντρί πριν το 1985). Δεν έχει καμία σημασία πια το ποιον σοσιαλισμό πρεσβεύει, αξίζει να τον προσέξετε, μόνο και μόνο για την επιμονή του.
- ΠΑ.Μ.ΜΕ. (pammet.blogspot.com), ίσον Παπαθεμελής-Ζουράρης. Μακεδονία & πατριωτισμός & ορθοδοξία (& απόλαυση, αν βεβαίως μπορείτε να παρακολουθήσετε τα "ψαγμένα" ελληνικά του κ. "Free Zoniana").
- Τα "άλλα" σφυροδρέπανα: Μ-Λ ΚΚΕ (www.m-lkke.gr), ΕΕΚ-Τροτσκιστές (www.eek.gr), ΟΑΚΚΕ (www.oakke.gr). Κόμματα δραστήρια από χρόνια, με το δικό τους κοινό. Το Μ-Λ ΚΚΕ είχε παλιότερα το αντίπαλο δέος του, ΚΚΕ (μ-λ), που τώρα έχει ενταχθεί κάπου αλλού. Για τον Τρότσκι διαβάστε μόνοι σας. Η ΟΑΚΚΕ θυμάμαι το 1986 ήταν ο μόνος ελληνικός πολιτικός φορέας που είχε βγάλει ανακοίνωση εναντίον της επίσκεψης ενός σοβιετικού πολεμικού πλοίου στον Πειραιά!
- Οι "άλλοι" οικολόγοι: Βεργής (www.ecologists.gr) και Παπανικόλας (www.oikologoi.gr). Αν αγαπάτε το περιβάλλον αλλά τρέμετε τον Τρεμόπουλο (μήπως ξεπουλήσει τη Μακεδονία και τη Θράκη, όπως και ο Γιωργάκης άλλωστε) υπάρχουν κι αυτοί (κι έχουν πλάκα).
- Οι "συνεχιστές": του Καποδίστρια (www.koinwnia.com) και του Ελ. Βενιζέλου (www.liberalparty.gr). Επίκαιροι, τώρα με τους Μεγάλους Έλληνες του Σκάι. Η "Κοινωνία" έχει χριστιανικές αναφορές, οι "Φιλελεύθεροι" μάλλον ...κρητικές.
- Η Χρυσή Αυγή (xryshaygh.wordpress.com), για όποιον νιώθει εθνικοσοσιαλιστής.
- Το Ουράνιο Τόξο (www.florina.org), για όποιον νιώθει "καταπιεσμένος (σλαβο)μακεδόνας".
- Το "Λευκό" (που ξεχωρίζει από το λευκό ψηφοδέλτιο).
- Το Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας, το Πατριωτικό Ανθρωπιστικό Κίνημα, και το Κόμμα Νέων - ειλικρινά πρώτη φορά ακούω για όλους αυτούς.
- Τελευταία άφησα την Ελληνική Ενότητα, με την απορία, μήπως ο επικεφαλής της λίστας τους (που τελικά δεν ανακηρύχθηκε από τον Άρειο Πάγο) είναι ο απριλιανός Ντερτιλής...

5 σχόλια:

vaggie είπε...

Ευχαριστώ για τη σύνοψη. Χρησιμότατο για όλους εμάς που κάνουμε την επανάστασή μας όταν είναι ευρωεκλογές ή δημοτικές. Μετά πάλι στο μαντρί!

Yank_o είπε...

Καλή επανάσταση λοιπόν! Και επιτρέψτε μια συμβουλή, από εμάς της "ελευθέρας βοσκής": Τολμήστε και στις εθνικές!

vaggie είπε...

Για όλα φταίεξ η πεθερά σου: "εμείς στην οικογένειά μας δεν αλλάζουμε άντρα, κόμμα και ομάδα!". Αν και είμαι σίγουρη ότι θα ήθελες να αλλάξω κόμμα και ομάδα!

Ανώνυμος είπε...

Μονο το Παπαθεμελη ξεχωριζω απ τους μικρους. Οι αλλοι....0,000κατι

Yank_o είπε...

@ Ανώνυμε: Εδώ ταιριάζει η απάντηση "Κοντός ψαλμός..." - η Κυριακή είναι κοντά! Καλό βόλι!

@ vaggie: Εμείς πάλι τα μάθαμε λίγο διαφορετικά. Ομάδα δεν αλλάζουμε, σύζυγο (αν έχουμε και αν αξίζει!) δεν αλλάζουμε, κόμμα όμως πολύ απλά "δεν έχουμε"! Μην αλλάξεις πάντως ομάδα - είμαι υπέρ της πολυφωνίας!